სურნელოვანი დაბეგვილი კატლეტი „გაუჩო“
საჭირო ინგრედიენტები: 5 ნაჭერი ღორის რბილი ხორცი, 1 ცალი სტაფილო, 1 კონა ოხრახუში, 300 გრამი ნიახური ღერებიანად, 1 კონა მწვანე ხახვი, მარილი, შავი პილპილი, 1 ცალი კვერცხი, ზეთი, 3 თავი ხახვი, 1 ცალი პომიდორი, ნებისმიერი სუნელი.
მომზადების წესი: ხორცს რომ გარეცხავთ, ცოტა შეაშრეთ და თითოეულ ნაჭერში დანით ღრმა ჩანაჭერი – ჯიბე გააკეთეთ. ხორცი ოდნავ დაბეგვეთ. სტაფილო და ნიახური გაასუფთავეთ და დაჭერით. ოდნავ მოშუშეთ ზეთში. პომიდორი, მწვანე ხახვი, ოხრახუში დაჭერით წვრილად და დაუმატეთ ბოსტნეულს. შუშეთ კიდევ 5 წუთი. გააცივეთ და დაუმატეთ კვერცხი. აურიეთ კარგად. ხორცს უყავით მარილი და შავი პილპილი. ხორცის ნაჭრები გადაშალეთ, როგორც წიგნაკი, ამოავსეთ ბოსტნეულით და შეკარით კბილის საწმენდი ხის ჩხირით.
ტაფა გააცხელეთ და შეწვით მასში ხორცი ორივე მხრიდან. გადაატრიალეთ ფრთხილად, რომ სატენი არ გადმოიყაროს. შეგიძლიათ, ხორცის ნაჭრებს, მოასხათ ცოტა ზეთი და აირღუმელში „გამოაცხოთ“. მის მომზადებას დაახლოვებით 1 საათი დასჭირდება. გემო ისეთი აქვს, გაგაოცებთ. ზემოდან მოაყარეთ რგოლებად დაჭრილი, ზეთში მოშუშული, ხახვი. შეგიძლიათ, მოუმზადოთ სალათაც.