გამომცხვარი კარტოფილი ყაბაყით
საჭირო ინგრედიენტები: 4 ცალი მოზრდილი კარტოფილი, 1,5 ცალი საშუალო ზომის ყაბაყი, 100 მილილიტრი (30-პროცენტიანი) ნაღები, 2 სადილის კოვზი ზეთი, 2 კბილი ნიორი, როზმარინი, 30 გრამი ჰოლანდიური ყველი, ცოტა მარილი.
მომზადების წესი: კარტოფილი მოხარშეთ და გააცივეთ. კარგად უნდა გაცივდეს. მოხარშული კარტოფილით ეს კერძი ბევრად სწრაფად მზადდება. უმი კარტოფილით გვიანაც მომზადდება და შეიძლება, უმიც დარჩეს. ყაბაყი კარგად გარეცხეთ, შეამშრალეთ და თხელ რგოლებად დაჭერით – 3 მილიმეტრის სისქის უნდა იყოს. კარტოფილს გადააცალეთ კანი და ისიც რგოლებად დაჭერით. ყაბაყი და კარტოფილი ჩააწყვეთ გამოსაცხობ ფორმაში, მონაცვლეობით – ხან ყაბაყი, ხან კარტოფილი... შეეცადეთ, კარტოფილი და ყაბაყი დიამეტრით თანაბარი ზომის იყოს.
ცალკე მოამზადეთ სოუსი: ნიორი გახეხეთ წვრილკბილა სახეხზე, დაასხით 2 სადილის კოვზი ზეითუნის ზეთი. აურიეთ კარგად. მოასხით ყაბაყს და კარტოფილს. მოაყარეთ ცოტა მარილი და როზმარინი. მოასხით ნაღები. მოათავსეთ ფორმა 200 გრადუსზე გაცხელებულ აირღუმელში 30 წუთით. გამოიღეთ 15 წუთის შემდეგ, მოაყარეთ ყველი და ისევ 15 წუთით შეაბრუნეთ აირღუმელში. საოცრად არომატულია და გემრიელი.