კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
ნოემბერი 2020 (103)
ოქტომბერი 2020 (210)
სექტემბერი 2020 (204)
აგვისტო 2020 (249)
ივლისი 2020 (204)
ივნისი 2020 (249)

თე­ვ­ზი მა­რ­ო­კ­ო­უ­ლ­ად

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 700 გრა­მი ცხი­მ­ი­ა­ნი თე­ვ­ზი, 150-200 გრა­მი სტა­ფ­ი­ლო (1 დი­დი ან 2-3 მო­მ­ც­რო), 3 ცა­ლი ბუ­ლ­გ­ა­რ­უ­ლი წი­წ­ა­კა, ნახევარი წი­თ­ე­ლი, ცხა­რე წი­წ­ა­კა, 2 ცა­ლი პო­მ­ი­დ­ო­რი, 10 კბი­ლი ნი­ო­რი, ნახევარი კო­ნა ქი­ნ­ძი, ნახევარი კო­ნა ოხ­რ­ა­ხ­უ­ში, ზე­თი, წყა­ლი, ლი­მ­ო­ნი, მა­რ­ი­ლი.

 

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: შე­გ­ი­ძ­ლ­ი­ათ, გა­მ­ო­ი­ყ­ე­ნ­ოთ თე­ვ­ზ­ის ფი­ლე. და­ჭ­ე­რ­ით ის ულ­უ­ფ­ე­ბ­ად. სტა­ფ­ი­ლო გა­ხ­ე­ხ­ეთ. და­ჭ­ე­რ­ით წვრი­ლ­ად ნი­ო­რი – თი­თ­ო­ე­უ­ლი კბი­ლი 3-4 ნა­ჭ­რ­ად. სა­ს­უ­რ­ვ­ე­ლ­ია, კე­რ­ძი ცხა­რე გა­მ­ო­ვ­ი­დ­ეს, თევზს უხ­დ­ე­ბა. პო­მ­ი­დ­ო­რს გა­დ­ა­ა­ვ­ლ­ეთ მდუ­ღ­ა­რე და გა­დ­ა­ა­ც­ა­ლ­ეთ კა­ნი. და­ჭ­ე­რ­ით იმ­დ­ენ ნა­ჭ­რ­ად, რა­მ­დ­ე­ნ­ი თევ­ზ­ის ნა­ჭ­ე­რ­იც გაქვთ – თხელ რგო­ლ­ე­ბ­ად. და­ნ­ა­რ­ჩ­ე­ნი პო­მ­ი­დ­ო­რი კი – კუ­ბ­ი­კ­ე­ბ­ად.

მწვა­ნ­ი­ლი სა­კ­მ­ა­ოდ მსხვი­ლ­ად და­ჭ­ე­რ­ით.

თე­ვ­ზი ორ­ი­ვე მხრი­დ­ან და­ბ­რ­ა­წ­ეთ ზე­თ­ში. მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ ნი­ო­რი და ის­იც და­ბ­რ­ა­წ­ეთ. მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ სტა­ფ­ი­ლო და ერ­თ­ად ჩა­შ­უ­შ­ეთ, და­უ­მ­ა­ტ­ეთ წი­წ­ა­კა, რო­მ­ე­ლ­ს­აც კუ­ბ­ი­კ­ე­ბ­ად და­ჭ­რ­ით. ჩაუმატეთ ას­ე­ვე, კუ­ბ­ი­კ­ე­ბ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი პო­მ­ი­დ­ო­რი და შუ­შ­ეთ კი­დ­ევ ცო­ტა ხანს. უყ­ა­ვ­ით ცო­ტა მა­რ­ი­ლი. ბო­ს­ტ­ნ­ე­უ­ლ­ზე ზე­მ­ო­დ­ან და­ა­ლ­ა­გ­ეთ თე­ვ­ზ­ის ნა­ჭ­რ­ე­ბი. თი­თ­ო­ე­ულ ნა­ჭ­ე­რს და­ა­დ­ეთ, თი­თო პო­მ­ი­დ­ვ­რ­ის „რგო­ლი“. მო­ა­ს­ხ­ით თბი­ლი წყა­ლი თე­ვ­ზ­ის დო­ნ­ე­მ­დე. და­ა­ხ­უ­რ­ეთ თა­ვ­ს­ა­ხ­უ­რი და შუ­შ­ეთ 10-15 წუ­თი, სა­შ­უ­ა­ლო სი­ძ­ლ­ი­ე­რ­ის ცე­ც­ხ­ლ­ზე. შე­მ­დ­ეგ მო­ხ­ა­დ­ეთ ხუ­ფი და გა­ა­გ­რ­ძ­ე­ლ­ეთ შუ­შ­ვა, სა­ნ­ამ სი­თ­ხ­ის უმ­ე­ტ­ე­სი ნა­წ­ი­ლი არ ამ­ო­შ­რ­ე­ბა. ამ­ის შე­მ­დ­ეგ მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ მწვა­ნ­ი­ლი და ნი­ო­რი. და­ა­ფ­ა­რ­ეთ კი­დ­ევ ხუ­ფი და ზუ­ს­ტ­ად 1 წუ­თ­ის შე­მ­დ­ეგ გა­მ­ო­რ­თ­ეთ. კერ­ძი კა­რ­გ­ად გა­ა­ც­ი­ვ­ეთ და ისე მი­ი­რ­თ­ვ­ით. ცი­ვი გა­ც­ი­ლ­ე­ბ­ით გე­მ­რ­ი­ე­ლ­ია. სა­ნ­ამ მი­ი­რ­თ­მ­ე­ვთ, მო­ა­ს­ხ­ით გა­წ­უ­რ­უ­ლი ლი­მ­ო­ნ­ის წვე­ნი. გა­რ­ნ­ი­რ­ად ძა­ლ­ი­ან უხ­დ­ე­ბა „კუს-კუსი“ ან მო­ხ­ა­რ­შ­უ­ლი ბრი­ნ­ჯი.

скачать dle 11.3