კულინარიული რეცეპტი აჩიკო მეფარიძისგან
გურმანი ვარ, მაგრამ ხორცეულს არ გეახლებით, უფრო ბოსტნეულის მოყვარული გახლავართ. კარგადაც ვამზადებ. დღეს შემოგთავაზებთ კერძის, დესერტისა და ნაყენის რეცეპტს.
სამარხვო კერძია და მის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: 500-600 გრამი ხის სოკო, 2 კოვზი სიმინდის ან ზეითუნის ზეთი, 1 კონა ცოცხალი ქინძი და 1 კონა ტარხუნა, ნახევარი კონა მწვანე ხახვი, 1 ცალი მწვანე, გრძელი წიწაკა (მისი სიცხარე თქვენს გემოვნებაზეა დამოკიდებული), ერთი მუჭა ახალი ტყემალი (მწვანე), 3-4 ძირი პიტნა, მარილი.
მზადდება ასე: სოკო დაჭერით წვრილად და გრძლად. ერთი სოკოდან 5-7 ნაჭერი უნდა გამოვიდეს. ტაფაზე დაასხით ზეთი და მაღალ ცეცხლზე მოშუშეთ სოკო. ტაფას თავი დაახურეთ. როგორც კი წვენს გაუშვებს, ჩაუმატეთ დაჭრილი ტარხუნა, ცოცხალი ქინძი, წვრილად დაჭრილი წიწაკა და დაჭრილი მწვანე ხახვი. ჩაყარეთ ერთი მუჭა ახალი, მწვანე ტყემალი და პიტნა, მარილი გემოვნებით უყავით. სოკო რომ მოიხარშება, კერძი მზად არის.