ხორცი ლობიოთი და ბროკოლით
საჭირო ინგრედიენტები: 1 კილოგრამი ხბოს ხორცი, 1 ქილა დაკონსერვებული თეთრი ლობიო, 1 ქილა დაკონსერვებული წითელი ლობიო, 400 გრამი ბროკოლი, 3 თავი ხახვი, 2 სადილის კოვზი კარაქი, 2 სადილის კოვზი ზეთი, 4 სადილის კოვზი წყალი, 3 სადილის კოვზი სოიის სოუსი, 2 სადილის კოვზი ლიმონის წვენი, 1/2 ჩაის კოვზი დაფქული ჯანჯაფილი, მარილი და პილპილი – გემოვნებით.
მომზადების წესი: ხორცი დაჭერით პატარა ნაჭრებად, დაასხით ლიმონის წვენი, სოიის სოუსი და 1 საათი გააჩერეთ მაცივარში. შემდეგ დაყარეთ ტაფაზე, დაუმატეთ ზეთი, კარაქი და წყალი, შეანელეთ მარლ-პილპილით, ჯანჯაფილით და საშუალო ცეცხლზე შეწვით თავდახურული. როდესაც წყალი ამოშრება და მხოლოდ ცხიმი დარჩება, დაუმატეთ ალყა-ალყა დაჭრილი ხახვი და განაგრძეთ შუშვა მომზადებამდე. მარილწყალში მოხარშეთ დანაწევრებული ბროკოლი და ლობიოსთან ერთად დაუმატეთ ხორცს, მოურიეთ რამდენჯერმე და ცხელი მიიტანეთ სუფრასთან.