ხორცის ღვეზელი
საჭირო ინგრედიენტები: 700 გრამი ძროხის რბილი ხორცი, ნახევარი „ბაგეტი“ (ან თეთრი პური – „ბატონი“), 650 მილილიტრი რძე (ნორმალურად ცხიმიანი), 2 თავი ხახვი (საკმაოდ მოზრდილი), 4 კბილი ნიორი, 300 გრამი მაგარი ყველი, 5 ცალი კვერცხი, 4 სადილის კოვზი ორცხობილას ფხვნილი, 4 სადილის კოვზი ნიგოზი, 50 გრამი კარაქი, უცხო სუნელი, მარილი, ზეთი.
მომზადების წესი: ბატონი დატეხეთ და ჩაალბეთ 0,5 ლიტრ რძეში. ხორცი წვრილად დაჭერით და დააბლენდერეთ 1 კვერცხთან, მარილთან და უცხო სუნელთან ერთად. მოათავსეთ ისეთ ტაფაზე, ცხიმი რომ არ სჭირდება და შუშეთ თავდახურულ მდგომარეობაში, დაბალ ცეცხლზე, ცოტა ზეთით. ზედმეტად ცხიმიანი არ უნდა იყოს. ბოლოს დაუმატეთ დანაყილი ნიორი.
კუბიკებად დაჭერით ხახვი, 150 გრამი ყველი გახეხეთ. დაუმატეთ 2 კვერცხი, აურიეთ კარგად. დაუმატეთ ცალკე მოშუშული ხახვი. ბლენდერში გათქვიფეთ ცოტა ნიგოზი – 25 გრამი, 4 სადილის კოვზი ორცხობილას ფხვნილი და ეს მასა მოაფინეთ გამოსაცხობი ტაფის ფსკერზე, რომელსაც წინასწარ კარაქს წაუსვამთ. ორცხობილას ზემოდან ხორციანი მასის ნახევარი მოათავსეთ და მოაყარეთ კვერცხიანი ყველი და ხახვი. ზემოდან ისევ ხორციანი მასა წაუსვით და მოასხით რძესთან ერთად ათქვეფილი 2 კვერცხი. მოაყარეთ 150 გრამი დაფხვნილი ყველი… და დაჭრილი ნიგოზი. ღვეზელი გამოაცხვეთ 200 გრადუსამდე გაცხელებულ აირღუმელში. 35-40 წუთში მზად იქნება. უგემრიელესია.