ქათამი ღვინოში
საჭირო ინგრედიენტები: 250 გრამი ქამა სოკო, 1 ცალი ქათამი, 250 გრამი წითელი ხახვი, 1 ჩაის კოვზი ბეგქონდარა, 75 გრამი გამოყვანილი ღორის ქონი (სალა), 250 მილილიტრი წითელი ღვინო, 1 კბილი ნიორი, 300 გრამი ერბო, 1 დაფნის ფოთოლი, 130 მილილიტრი ქათმის ბულიონი, 3 სადილის კოვზი კონიაკი, 1 კონა ოხრახუში, ცოტა სახამებელი, მარილი და წიწაკა გემოვნებით.
მომზადების წესი: ქათამი დაჭერით 8 ნაწილად, ხახვი და სოკო – მსხვილად, სალა კი – წვრილ ნაჭრებად. ქათმის ნაჭრებს შეაზილეთ მარილი, წიწაკა და ერბო, ჩადეთ ტაფაში, დაასხით ღვინო და ბულიონი, დაუმატეთ ნიორი, ბეგქონდარა, დაფნის ფოთოლი, დაახურეთ სახურავი და შუშეთ დაბალ ცეცხლზე. 30 წუთის შემდეგ ხორცს დაუმატეთ ხახვი და სოკო და შუშეთ 20 წუთის განმავლობაში, სანამ წვენი ნახევრად დაშრება. ბოლოს დაასხით კონიაკი, მოაყარეთ მარილი, წიწაკა და, სურვილისამებრ, ცოტა სახამებლით შეასქელეთ. ადუღებისთანავე გადმოდგით ცეცხლიდან და ცხელს მოაყარეთ დაჭრილი ოხრახუში.