ღორის ხორცი ნივრისა და ლიმონის მარინადში
საჭირო ინგრედიენტები: 1.5 კილოგრამი ღორის ხორცი, 1 მოზრდილი ლიმონი, 2 სადილის კოვზი დანაყილი ნიორი, 1/3 ჭიქა სოიის სოუსი, 2 სადილის კოვზი ზეთი, 1 ჩაის კოვზი მარილი, 2 ჩაის კოვზი პილპილი, 2 თავი ხახვი.
მომზადების წესი: ხორცი დაჭერით სასურველ ნაჭრებად, შეაზილეთ ზეთში არეული ნიორი, მარილი, პილპილი, ჩააწყვეთ მინის ჭურჭელში, მოასხით სოიის სოუსი, ლიმონის წვენი და აურიეთ, რომ ყველგან მოხვდეს მარინადი. გააჩერეთ 5 საათით. გააცხელეთ სქელძირიანი ტაფა, ზედ მოათავსეთ დამარინადებული ხორცის ნაჭრები და შეწვით ნელ ცეცხლზე თავახდილი. ხორცის ნაჭრები ხშირად აბრუნეთ, რომ თანაბრად დაიბრაწოს. თუ ხორცი სრულიად უცხიმოა, შეწვის პროცესში ცოტა ზეთი დაამატეთ.