სალომე შარვაძის ხორცი კივის სოუსში
საჭირო ინგრედიენტები: 500 გრამი საქონლის ხორცი, 4-5 ცალი კივი, მარილი, შავი პილპილი.
მომზადების წესი: გახეხეთ გაფცქვნილი კივი, გარეცხეთ ხორცი და ჩადეთ კივის პიურეში. შედგით მაცივარში მთელი ღამის განმავლობაში. ვახშმამდე 1 საათით ადრე გამოიღეთ მარინადში ჩადებული ხორცი, გაახვიეთ ფოლგაში ნაჭრებად დაჭრილი. მოათავსეთ აირღუმელში 180 გრადუსზე საათი, საათ-ნახევრის განმავლობაში. რა თქმა უნდა, შეწვამდე უყავით მარილი და პილპილი – გემოვნებით.
ხორცი წარმოუდგენლად ნაზი და რბილი გამოდის. შეგიძლიათ, მიირთვათ როგორც ცხლად, ისე ცივად.
P. S. კიდევ ერთი ექსკლუზიური რეცეპტი ჩემგან, რომელიც ძალიან მოგეწონებათ – მე თვითონაც ძალიან მიყვარს. აიღეთ სამი კბილი ნიორი, ჩანაყეთ ცოტა მარილთან ერთად. შეურიეთ 1 შეკვრა დარბილებული კარაქი და კარგად გადაზილეთ. დაუმატეთ ძალიან წვრილად დაჭრილი 2 ღერი ოხრახუში. წაუსვით რუხ, გახუხულ პურზე და მიირთვით ქაშაყთან ერთად. ფანტასტიკურია.