პუდინგი ხაჭოსგან
საჭირო ინგრედიენტები: 220 გრამი ხაჭო, 40 გრამი მანანის ბურღული, 90-100 მილილიტრი მდუღარე წყალი, 2 ცალი კვერცხი, 70 გრამი შაქარი, 40 გრამი გამდნარი კარაქი, 40 გრამი ქიშმიში, 1 შეკვრა ტკბილი ვანილი, ცოტა ზეთი, საფანელი, შაქრის პუდრი, მარილი.
მომზადების წესი: მანანის ბურღულს დაასხით მდუღარე, გააჩერეთ ცოტა ხანს, რომ გაფუვდეს. ხაჭო კარგად ასრისეთ. შეეცადეთ, ძალიან მშრალი არ იყოს. ქიშმიშსაც დაასხით წყალი, ცოტა რომ გაფუვდეს. კვერცხის ცილა გამოაცალკევეთ გულებისგან. კვერცხის გულები გათქვიფეთ შაქართან ერთად და შეურიეთ ხაჭოს. კარგად აურიეთ და დაუმატეთ ვანილი, მარილი, გამდნარი კარაქი.
ქიშმიში გადაწურეთ. შეაშრეთ ქაღალდის ხელსახოცზე, თუ მანანის ბურღულმა სითხე მთლიანად შეიშრო, ისიც დაწურეთ.
ორივე – ქიშმიშიც და ბურღულიც, შეურიეთ ხაჭოს „ცომს“.
ცალკე გათქვიფეთ კვერცხის ცილა, სულ ცოტა მარილთან ერთად, ისე, რომ, სქელი ქაფის კონსისტენციის იყოს. აკურატულად დაუმატეთ ის „ცომს“ და ძალიან ჰაეროვან მასას მიიღებთ. პუდინგი გამოაცხვეთ ცალ-ცალკე ფორმებში, ან ერთ, მოზრდილ ფორმაში. ფორმას წინასწარ წაუსვით ზეთი და ფსკერზე მოაყარეთ ორცხობილას ფხვნილი. მერე კი მასში მოათავსეთ „ცომი“.
აირღუმელი გააცხელეთ 250 გრადუსამდე და პუდინგი მასში აცხვეთ 25-30 წუთის განმავლობაში. მერე გამორთეთ ღუმელი და პუდინგი კიდევ 5-10 წუთი გააჩერეთ თბილ გარემოში. ცივს ზემოდან მოაყარეთ შაქრის პუდრი და მიირთვით.