კვერცხი მწვანე ბარდით
საჭირო ინგრედიენტები: 5 ცალი კვერცხი, 150 გრამი მწვანე ბარდა, ჟელატინი, მარილი.
მომზადების წესი: კვერცხი მოხარშეთ. გააცივეთ, გაფცქვენით და დაჭერით სამი ცალი ოთხად, ორი ცალი – რგოლებად.
მწვანე ბარდას დაასხით 400 მილილიტრი მდუღარე წყალი. გააჩერეთ 3-5 წუთი და გადაწურეთ ისე, რომ ნახარში არ გადააქციოთ. ბარდას მაშინვე გადაავლეთ ცივი წყალი, ფერი რომ არ შეიცვალოს.
ნახარშს გემოვნებით უყავით მარილი. გაალღვეთ მასში ჟელატინი. 400 მილილიტრ სითხეს დასჭირდება 1 სადილის კოვზი ჟელატინი. ფორმის ძირში მოათავსეთ ერთი ფენა მწვანე ბარდა. გვერდებზე დაალაგეთ ოთხად დაჭრილი კვერცხი. დაასხით ჟელატინიანი ბულიონი და აცადეთ, ცოტა გასქელდეს. დაუმატეთ ისევ ბარდა და ოთხად დაჭრილი კვერცხი, რაც მოგრჩათ. ისევ გააცივეთ, რომ შესქელდეს. შემდეგ ისევ ბარდა და რგოლებად დაჭრილი კვერცხი. მოასხით დარჩენილი ბულიონი და შედგით მაცივარში გასაცივებლად. კარგად რომ გაცივდება, გადმოატრიალეთ დიდ ლანგარზე და შეგიძლიათ მორთოთ ტარხუნით. უხდება მდოგვის სოუსიც.