ფარშირებული სოკო
საჭირო ინგრედიენტები: 1 თავი ხახვი, 1 კბილი ნიორი, 12 ცალი დიდი ზომის ქამა სოკო, 300 გრამი პომიდორი, 1 სადილის კოვზი ზეითუნის ზეთი, 300 გრამი ისპანახი, 100 გრამი სულგუნი, 125 მილილიტრი ნაღები, 1 სადილის კოვზი ტომატ-პასტა, ახლად დაფქული პილპილი და მარილი გემოვნებით.
მომზადების წესი: ნიორი და ხახვი წვრილად დაჭერით. სოკო გაასუფთავეთ, გარეცხეთ და გაამშრალეთ. ფრთხილად მოაშორეთ ფეხები და წვრილად დაჭერით პომიდორთან ერთად. ღუმელი გაახურეთ 180 გრადუსზე. ქვაბში გააცხელეთ ზეთი, დაუმატეთ ნიორი, ხახვი და მოშუშეთ. დაუმატეთ დაჭრილი ისპანახი. რომ დარბილდება, დააყარეთ დაჭრილი სოკო, პომიდორი და 1-2 წუთი შუშეთ. შემდეგ შეურიეთ გახეხილი სულგუნის ნახევარი, მარილი და პილპილი. ამ ყველაფერში აურიეთ ტომატ-პასტა და მიღებული მასით ამოავსეთ სოკოს ქუდები. დაფარშული სოკოები მოათავსეთ საცხობ ფორმაში, ზემოდან დარჩენილი გახეხილი ყველი მოაყარეთ და დაახლოებით 25 წუთით ღუმელში აცხვეთ.