გუფთა „მადიანი” სოუსითა და ქინძით
საჭირო ინგრედიენტები: ნახევარი კილოგრამი ღორის ხორცი, ნახევარი კილოგრამი საქონლის ხორცი, ნახევარი თავი კომბოსტო, ერთი თავი ხახვი, 2 ცალი კვერცხი, 100 გრამი მაგარი ყველი, 3 სადილის კოვზი თეთრი ან შავი მშრალი ღვინო, 3 სადილის კოვზი მაიონეზი, 200 გრამი ტომატ-პასტა, 100 მილილიტრი წყალი, 6-7 კბილი ნიორი, ნახევარი კონა ქინძი, 1 ჩაის კოვზი ხმელი ქინძი, ან რამე მძაფრი სუნელი, სურნელოვანი პილპილი გემოვნებით, ზეითუნის, ან სიმინდის ზეთი, 1 ჩაის კოვზი მარილი.
მომზადების წესი: კომბოსტო დაკეპეთ ძალიან წვრილად, გათუთქეთ და დაწურეთ საწურზე. წყლისგან კარგად უნდა დაიწრიტოს. კვერცხი, წვრილად დაჭრილი ხახვი და მაიონეზი, ასევე დაფხვნილი ყველი, კარგად ათქვიფეთ მიქსერით. ხორცი დაჭერით, დაუმატეთ კომბოსტო, მიქსერით ათქვეფილი მასა, მარილი, პილპილი, ღვინოც ჩაასხით და კარგად აურიეთ ფარში. ცოტათი წვნიანი იქნება, მაგრამ ეს არ არის პრობლემა.
კოვზით ამოიღეთ გუნდებად და მოათავსეთ ზეთიან ტაფაზე. შებრაწეთ ორივე მხრიდან. საკმაო რაოდენობით გამოდის. დროა მოამზადოთ სოუსი: ბლენდერში მოათავსეთ ტომატ-პასტა, წყალი, ნიორი, მარილი, პილპილი, ქინძი – ხმელიც და ნედლიც, 1 სადილის კოვზი ზეთი და ორი წუთის განმავლობაში თქვიფეთ. ეს სოუსი ძალიან უხდება ნებისმიერ ხორციან კერძს.