ცხვრის ხორცი მწვანე ლობიოთი
საჭირო ინგრედიენტები: 120 გრამი ცხვრის ხორცი, 150 გრამი პომიდორი, 70 გრამი ხახვი, 30 გრამი ტომატპასტა, 30 გრამი მწვანე ლობიო, 30 გრამი ნიახურის ღერები, 50 გრამი ბულგარული წიწაკა, 35 გრამი თალგამი, ცოტა ზეთი, 2 კბილი ნიორი, 3 ღერი ოხრახუში, მარილი და წიწაკა გემოვნებით. ატრიისთვის: 1 ცალი კვერცხი, მწიკვი მარილი, 50 გრამი ფქვილი.
მომზადების წესი: სქელძირიან, ღრმა ტაფაზე ზეთში შეწვით დაჭრილი ხორცი, დაუმატეთ ტომატპასტა და შუშეთ. მოაყარეთ დაჭრილი ბოსტნეული და განაგრძეთ შუშვა. მოზილეთ ატრიის ცომი, ცოტა ხანს გააჩერეთ, გააბრტყელეთ და შემდეგ დაჭერით ზოლებად. ატრია მოხარშეთ მარილიან წყალში. თეფშზე დაალაგეთ შემდეგნაირად: პირველ ფენად მოათავსეთ მოხარშული ატრია, შემდეგ ხორცი და ბოსტნეული, ზემოდან კი მოასხით ატრიის ნახარში.