ვერიკო ტურაშვილის თევზის სალათა
საჭირო ინგრედიენტები: 300-400 გრამი თევზის ფილე (სრულიად უფხო), ერთი კონა მწვანე ხახვი, 4-5 ცალი საშუალო ზომის კარტოფილი, 2 ცალი სტაფილო, 3 ცალი მოხარშული კვერცხი, მაიონეზი, 1 კონა ოხრახუში, მარილი, შავი პილპილი, 1 ცალი მოზრდილი ჭარხალი.
მომზადების წესი: აიღეთ ფართოპირიანი და ღრმა ლანგარი, რომელზეც პირველ ფენად მოათავსებთ თევზის ფილეს, შემდეგ წვრილად დაჭრილ მწვანე ხახვს. მოაყარეთ ცოტა პილპილი და მარილი. წაუსვით ცოტა მაიონეზი და დაახეხეთ ფენა-ფენად ჯერ კარტოფილი, მერე სტაფილო და ჭარხალი, მოაყარეთ ცოტა მარილი და წაუსვით მაიონეზი. გაიმეორეთ – ისევ თევზის ფილე, მწვანე ხახვი, კარტოფილი, სტაფილო, ჭარხალი, ცოტა მარილი და მაიონეზი. ბოლო ფენად მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი მოხარშული კვერცხი. წაუსვით მაიონეზი ზემოდანაც, გვერდებზეც და მთლიანად მოაყარეთ დაჭრილი ოხრახუში.
P. S. კარტოფილი, სტაფილო და ჭარხალი მოხარშული უნდა იყოს. ძალიან ნოყიერი და სასარგებლო კერძია.