საგაზაფხულო სალათა „ბუჟენინით“
საჭირო ინგრედიენტები: 2 ცალი საშუალო ზომის კიტრი, 2 ცალი საშუალო ზომის პომიდორი, 4 ცალი მოზრდილი ბოლოკი, 2 ძირი ახალი ნიორი, 2 პატარა თავი ხახვი, ნახევარი კონა ქინძი, ნახევარი კონა კამა, ნახევარი კონა მწვანე სალათა (რუკლია ან კრეს-სალათა) 100 გრამი „ბუჟენინი“ (სუნელებიანი, გამოყვანილი ღორის ლორი), 2 ცალი მოხარშული ქათმის კვერცხი, 2-3 ცალი მოხარშული მწყრის კვერცხი, მაიონეზი, მაგარი ყველი (მომცრო ნაჭერი), შავი პილპილი, მარილი.
მომზადების წესი: ძალიან წვრილად დაჭერით ხახვი, ნიორი, კამა და ქინძი. სალათა გარეცხეთ, გააშრეთ და ხელით დაანაწევრეთ. „ბუჟენინი“ დაჭერით ჩხირებად ან კუბიკებად. პომიდორს გააცალეთ კანი (ჯერ ცხელი წყალი გადაავლეთ, მერე კი ცივი, რომ კანი ადვილად მოაშოროთ) და დაჭერით მომცრო კუბიკებად. კიტრი გათალეთ და დაჭერით საშუალო ზომის კუბიკებად ან ნახევარმთვარისებურად. ბოლოკი ძალიან თხლად უნდა დაჭრათ, თითქმის გამჭვირვალე ნაჭრებად. მწყრისა და ქათმის კვერცხიც დაჭერით. ერთ ჭურჭელში მოათავსეთ, დაუმატეთ მაიონეზი, მარილი, პილპილი და ფრთხილად ამოურიეთ. ლანგარზე მოათავსეთ პატარა გორაკივით და გარშემო შემოუწყვეთ შუა-შუა გაჭრილი მწყრის კვერცხები. მოაყარეთ დაფხვნილი ყველი და დაჭრილი კამა.