ღორის ხორცი უნგრულად
საჭირო ინგრედიენტები: 500 გრამი ღორის ხორცი, 100 მილილიტრი ოქროსფერი ლუდი, 20 მილილიტრი სოიის სოუსი, 2 ძირი ნიახური, დაფქული წითელი ცხარე წიწაკა – გემოვნებით; 15 ცალი ქამა სოკო, 1 თავი თეთრი ხახვი, რამდენიმე კბილი ნიორი, 1 ცალი ბულგარული წიწაკა, 1 ცალი წითელი წიწაკა, 1 სადილის კოვზი თაფლი, 30 მილილიტრი ზეთი (სიმინდის ან ზეითუნის), 400 გრამი გაფცქვნილი პომიდორი (თავისივე წვენში), მარილი.
მომზადების წესი: უპირველესად, ღორის ხორცი დაჭერით მომცრო კუბიკებად; დაასხით ლუდი და სოიის სოუსი და გააჩერეთ 40 წუთი. ამ მარინადში ხორცი საოცრად ნაზი და არომატული გახდება. ტაფაზე გააცხელეთ ზეთი, ჩაყარეთ ნახევარრგოლებად დაჭრილი ხახვი, წვრილად დაჭრილი ნიახურის ძირები, დანაყილი ნიორი და შუშეთ 3-4 წუთი, სანამ ნიახური კარგად დარბილდება. სოკო გაარჩიეთ და გაჭერით თითოეული ოთხად, ჩაუმატეთ ტაფაში ბოსტნეულს და შუშეთ 6-7 წუთის განმავლობაში. ბოლოს დაუმატეთ კუბიკებად დაჭრილი წითელი ბულგარული წიწაკა და 2-3 წუთში ცეცხლიდან გადმოდგით. ხორცი ამოიღეთ მარინადიდან, დანამეთ ზეთით, მოაყარეთ წითელი ცხარე წიწაკა და ცალკე ტაფაზე დაბრაწეთ 7 წუთის განმავლობაში.
შეურიეთ ხორცს ბოსტნეული, პომიდორი, დაუმატეთ თაფლი, ცოტა მარილი, დაახურეთ თავსახური და შუშეთ დაბალ ცეცხლზე 5 წუთის განმავლობაში. ძალიან გემრიელი და ნოყიერი კერძია. შეგიძლიათ, ბოლოს ცოცხალი მწვანილიც მოაყაროთ და ისე მიირთვათ.