ქათამი ყვავილოვანი კომბოსტოთი
საჭირო ინგრედიენტები: 50 გრამი შაშხი, 50 გრამი საფანელი, 300 გრამი ქათმის ფილე, 3 სადილის კოვზი ზეთი, 150 მილილიტრი ქათმის ბულიონი, 200 მილილიტრი ნაღები (15-20-პროცენტიანი, 300 გრამი ყვავილოვანი კომბოსტო, 1 სადილის კოვზი სახამებელი, 3 სადილის კოვზი მდოგვი, მარილი და პილპილი გემოვნებით.
მომზადების წესი: შაშხი წვრილად დაჭერით და ტაფაზე უცხიმოდ მოშუშეთ. დაუმატეთ საფანელი და კიდევ ცოტა ხანს შუშეთ, სანამ ოქროსფერს მიიღებს. ქათმის ფილე კუბიკებად დაჭერით, მოაყარეთ მარილი და პილპილი. ტაფაზე გააცხელეთ 3 სადილის კოვზი ზეთი, ჩააწყვეთ ქათმის ნაჭრები და შეწვით. დაასხით ქათმის ბულიონი. როდესაც წამოდუღდება, ცეცხლს დაუწიეთ და 3 წუთი ადუღეთ. ყვავილოვანი კომბოსტო ყვავილედებად დაყავით და მდუღარე მარილიან წყალში (ცალკე ჭურჭელში) 3 წუთით ჩააწყვეთ, შემდეგ კი გადაწურეთ. სოუსს შეურიეთ სახამებელი, შეაზავეთ მარილით, პილპილით, მდოგვით, ჩაუმატეთ ყვავილოვანი კომბოსტო და 3 წუთი შუშეთ. როდესაც ადუღდება, ცეცხლიდან გადმოდგით.