ხაჭოს „შარლოტკა“ შოკოლადით
საჭირო ინგრედიენტები: 600 გრამი ცხიმიანი ხაჭო, 200 მილილიტრი ცხიმიანი ნაღები (30-პროცენტიანი), 20-25 გრამი ჟელატინი, 6 სადილის კოვზი შაქარი, 100 გრამი შავი შოკოლადი, 100 გრამი თეთრი შოკოლადი.
მომზადების წესი: საკმაოდ მარტივი მოსამზადებელია, სახელმა არ შეგაშინოთ.
ჩაალბეთ ჟელატინი 100 მილილიტრ წყალში და აცადეთ გაფუვდეს. ჩადგით თბილი წყლის აბაზანაში და მიიყვანეთ ადუღებამდე. იმავე წყლის აბაზანაზე გაადნეთ ჯერ თეთრი, მერე შავი შოკოლადი – ცალ-ცალკე ჯამებში. თითოეულ შოკოლადს ჩაუმატეთ 300 გრამი ხაჭო და 100 მილილიტრი ნაღები. ასევე, 50 მილილიტრი გამდნარი ჟელატინი, 3 სადილის კოვზი შაქარი. ბლენდერში კარგად ათქვიფეთ ჯერ ერთი და მერე მეორე ნაზავი.
ნახევარსფეროსებრ ფორმაში ჩააფინეთ ცელოფანი კარგად და მჭიდროდ. ჩაასხით თქვენი ორი მუსი მონაცვლეობით და ფენა-ფენა „ზებრასავით“. გააცივეთ მაცივარში ერთი საათით მაინც. გამოიღეთ და ფრთხილად გადმოატრიალეთ ლანგარზე. მოხსენით ცელოფანი.
მორთეთ ნებისმიერი ხილით ან გახეხილი შოკოლადით.