კოტე თოლორდავას ფრანგული კერძი „პიკანტური“
საჭირო ინგრედიენტები: 400 გრამი ქათმის ფილე, 100 გრამი ბეკონი, 300 გრამი ქათმის ღვიძლი, 3 კვერცხი, 4 სადილის კოვზი კონიაკი, 100 მილილიტრი ცხიმიანი ნაღები, 5 კბილი ნიორი, 2 ცალი დაფნის ფოთოლი, ცოტა ზეთი, მშრალი ქონდარი, მარილი, შავი პილპილი.
მომზადების წესი: ფილე და ქათმის ღვიძლი დაჭერით მომცრო კუბიკებად. დააბლენდერეთ. ნელ-ნელა შეურიეთ ნაღები. დაუმატეთ ამ ფარშს კვერცხი, კონიაკი, მარილი, პილპილი და ისევ აურიეთ.
ღრმა, ვიწრო, მართკუთხედის ფორმის გამოსაცხობ ტაფას წაუსვით ცოტა ზეთი ფსკერსა და გვერდებზე. ძირში ჩააფინეთ ბეკონის ნაჭრები ისე, რომ ნაპირები ფორმის ზემოდან გადმოეფინოს. ჩაასხით ფარში. მოუსწორეთ ზედაპირი და ფორმის ზემოთ დარჩენილი ბეკონის ნაპირები ჩაკეცეთ. ზემოდან მოაყარეთ დაქუცმაცებული ნიორი, დაფნის ფოთოლი, სუნელი. დაასხით ნახევარი ჭიქა ცივი წყალი. ეს ფორმა ჩადგით ტაფაში, რომელშიც, ასევე, ცოტა წყალი ჩაასხით და შედგით აირღუმელში 180 გრადუსზე. საათ-ნახევარი დასჭირდება, რომ მომზადდეს.
უნდა აცადოთ, გაცივდეს ფორმაშივე და მიირთვით. საოცრად არომატულია.