ხორცი მწვანე ბარდით
საჭირო ინგრედიენტები: 700 გრამი შერეული ხორცის ფარში, 2 ცალი სტაფილო, 1 თავი ხახვი, 300 გრამი ქამა სოკო (ნედლია კარგი), 300 გრამი მწვანე ბარდა, 6 ცალი მოხარშული კარტოფილი, 50 გრამი კარაქი, ხორცის ნებისმიერი სუნელი – თქვენი გემოვნებით, მარილი, პილპილი.
მომზადების წესი: მოამზადეთ ფარში, უყავით ცოტა მარილი და პილპილი. ჩადეთ გამოსაცხობ ფორმაში. სოკო დაჭერით თხელ ფირფიტებად და ზემოდან დააწყვეთ ფარშზე. თუ წინასწარ სოკოს ცოტა ჩაშუშავთ, უკეთესი იქნება. ცალკე მოშუშეთ დაჭრილი ხახვი და სტაფილო კარაქში.
მწვანე ბარდას გადაავლეთ წყალი და დაუმატეთ სტაფილოს და ხახვს. შუშეთ ერთად 2-3 წუთი. ცალკე მოამზადეთ კარტოფილის პიურე. სოკოს ზემოდან ჯერ მოათავსეთ სტაფილოს და ბარდას მასა, შემდეგ პიურეთი გაუკეთეთ „ბადე“. ასე მოათავსეთ აირღუმელში 40 წუთის განმავლობაში. ძალიან ნოყიერია და გემრიელი.