ლიმონის ნამცხვარი
საჭირო ინგრედიენტები: 1 კვერცხი, 50 გრამი კარაქი, 1/2 ჭიქა შაქარი, 1 ჭიქა ფქვილი, 1/4 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი, 1/8 ჩაის კოვზი სოდა, 1 მწიკვი მარილი, 1 ლიმონის ცედრა, 1 ჩაის კოვზი ლიმონის წვენი, შაქრის პუდრი – ამოსავლებად.
მომზადების წესი: კარაქი და შაქარი აზილეთ, დაუმატეთ კვერცხი და ათქვიფეთ. შეაზილეთ ფქვილი, მარილი, სოდა, გამაფხვიერებელი, ლიმონის ცედრა და წვენი და მიღებული ცომი 30 წუთით გააჩერეთ მაცივარში. ცომისაგან დაამზადეთ კაკალზე ოდნავ მომცრო ბურთულები, ამოავლეთ შაქრის პუდრში და 12 წუთის განმავლობაში აცხვეთ 190 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში.