ბადრიჯანი ორიგინალურად
საჭირო ინგრედიენტები: 500 გრამი ბადრიჯანი, 2-3 სადილის კოვზი მანანის ბურღული, ცოტა ნიგოზი, 1 ცალი სტაფილო, 1 თავი ხახვი, ნახევარი პომიდორი, 1-2 კბილი ნიორი, სურნელოვანი პილპილი, ზეთი, მარილი, შავი პილპილი.
მომზადების წესი: ბადრიჯანი კანიანად შეწვით აირღუმელში. რომ შეგრილდება, მოაშორეთ კანი და შუა ნაწილისგან გააკეთეთ პიურე. ჩაუმატეთ შავი პილპილი, მარილი, მანანის ბურღული და კარგად ამოურიეთ. ძალიან წვრილად დაჭრილი ხახვი და სტაფილო მოშუშეთ. დაუმატეთ პომიდორი, ცოტა მარილი და სურნელოვანი პილპილი.
ერთი სადილის კოვზი ბადრიჯნის პიურეთი გააკეთენთ პატარა ბრტყელი ბლინი. ზემოდან კოვზით დაადეთ მოშუშული ბოსტნეული, შემდეგ ისევ დააფინეთ ბადრიჯნის პიურეს ბლინი, ხელით შეუწებეთ ნაპირები, ამოგანგლეთ დაფქულ ნიგოზში და შებრაწეთ ზეთში ყველა მხრიდან. შეგიძლიათ, ბადრიჯნის პიურესგან კატლეტებიც გააკეთოთ: პიურეს შეურიეთ 2 სადილის კოვზი აჯიკა – ასე კერძი უფრო ცხარე და არომატული გამოვა. ოღონდ, აჯიკასთან ერთად დაუმატეთ 2 ჭიქა შვრიის „ხლოპიები“, კარგად ამოურიეთ, შემდეგ გააჩერეთ 15-20 წუთი. ისევ კარგად აურიეთ. გააკეთეთ პატარა გუნდები, მიეცით კატლეტის ფორმა, ამოავლეთ ნიგოზში და შებრაწეთ ზეთში.