ყაბაყი „პიკანტური“
საჭირო ინგრედიენტები: 1 ცალი მოზრდილი ყაბაყი, 3 სადილის კოვზი ზეთი, 3 სადილის კოვზი ვაშლის ძმარი (ღვინის ძმარი თუ გაქვთ, 2 სადილის კოვზი დაგჭირდებათ), 1 ძირი ნიახური, 1 ჩაის კოვზი მარილი, 1 ჩაის კოვზი შაქარი, შავი პილპილი, დაფქული წითელი ცხარე წიწაკა, 5 კბილი ნიორი.
მომზადების წესი: ყაბაყი გახეხეთ მსხვილ სახეხზე. ნიახური და შავი პილპილი ერთად ჩანაყეთ.
ზეთი გააცხელეთ ტაფაზე და უყავით მარილი, შაქარი, პილპილიანი ნიახური და წითელი წიწაკა (ყაბაყისთვის მარილის მოყრას არ გირჩევთ, მაშინვე წვენს გაუშვებს და კერძი წყლიანი იქნება). ნიორი დანაყეთ, ჩაუმატეთ ყაბაყს, მოასხით ძმარი და ამოურიეთ. შენელებული ზეთი გააგრილეთ, მოასხით ყაბაყს და შედგით მაცივარში. ერთ საათში ორიგინალური კერძი მზად იქნება. ცოტა ცხარეა, მაგრამ, გემრიელი.