კარტოფილის პიურესა და ისპანახის „მობრაწულა” კვერცხით
საჭირო ინგრედიენტები: 800 გრამი კარტოფილი, 200 მილილიტრი რძე, 500 გრამი ისპანახი, 1 თავი ხახვი, 1 სადილის კოვზი კარაქი, 150 მილილიტრი სქელი ნაღები, 4 კვერცხი, 1 ჩაის კოვზი კარაქი (ფორმის გასაპოხად), მარილი, ჯავზი და თეთრი პილპილი – გემოვნებით.
მომზადების წესი: გათლილი კარტოფილი მოხარშეთ მარილიან წყალში, გადაწურეთ, დაასხით რძე, დაუმატეთ მარილი, ჯავზი და მოამზადეთ პიურე. ისპანახს დაასხით 5-6 ჩაის კოვზი წყალი, დაახურეთ ქვაბს სახურავი და 6 წუთი ხარშეთ, შემდეგ გადაწურეთ. დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და გათქვეფილი ნაღები, ქვაბს სახურავი მოხადეთ და წამოადუღეთ. დაუმატეთ მარილი, ჯავზი და პილპილი. კარაქწასმულ ფორმაზე ჯერ კარტოფილის პიურე მოათავსეთ, შემდეგ – ისპანახი და ზემოდან დაახალეთ მთლიანი კვერცხები. შედგით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში და 15 წუთი აცხვეთ.