წიწიბურა სოკოთი ქოთანში
საჭირო ინგრედიენტები: 500 გრამი ქამა სოკო, 2 თავი ხახვი, 2 ცალი სტაფილო, 2 სადილის კოვზი გამდნარი კარაქი, ბულიონის კუბიკი (ბოსტნეულის ან ხორცის), წიწიბურა – 0,5 კილოგრამი. მარილი გემოვნებით.
მომზადების წესი: სოკო გაარჩიეთ, დაჭერით წვრილად და მოხრაკეთ კარაქში, დაუმატეთ ხახვი და სტაფილო, მოხრაკეთ ყველაფერი ერთად. წიწიბურა მოხალეთ მშრალ ტაფაზე. ცალკე მოამზადეთ ბულიონი. ეცადეთ, ძალიან წყალწყალა არ იყოს. ოთხ მომცრო ან ორ საშუალო ზომის ქოთანში თანაბრად გადაანაწილეთ სოკო და ბოსტნეული, ჩაუმატეთ წიწიბურა 5-8 სადილის კოვზი თითოეულში. დაასხით ბულიონი. ისე, რომ 1,5 სანტიმეტრის სიმაღლეზე გადაიფაროს. მოაყარეთ მარილი და აურიეთ კოვზით. მოათავსეთ აირღუმელში 200 გრადუსზე. 20 წუთის შემდეგ ქოთნებს თავსახური მოხადეთ და კიდევ გააჩერეთ აირღუმელში 10-15 წუთით.