ფარშირებული სოკო
საჭირო ინგრედიენტები: 1 თავი ხახვი, 1 კბილი ნიორი, 12 ცალი დიდი ზომის ქამა სოკო, 300 გრამი პომიდორი, 1 სადილის კოვზი ზეითუნის ზეთი, 300 გრამი ისპანახი, 100 გრამი ყველი, 125 მილილიტრი ნაღები, 1 სადილის კოვზი ტომატ-პასტა, ახლად დაფქული პილპილი და მარილი – გემოვნებით.
მომზადების წესი: ნიორი და ხახვი წვრილად დაჭერით. სოკოები გაასუფთავეთ, გარეცხეთ და გაამშრალეთ. ფრთხილად მოაშორეთ ფეხები და წვრილად დაჭერით პომიდორთან ერთად (ქუდები დროებით შეინახეთ). აირღუმელი გაახურეთ 180 გრადუსზე. ქვაბში გაცხელებულ ზეთში ჩაშუშეთ ნიორი, ხახვი და ჩაუმატეთ დაჭრილი ისპანახი. როდესაც დარბილდება, დაუმატეთ დაჭრილი სოკო, პომიდორი და კიდევ 1-2 წუთი შუშეთ. შემდეგ შეურიეთ გახეხილი ყველი, მარილი და პილპილი. ნაღებში აურიეთ ტომატ-პასტა, მარილი და პილპილი, შეურიეთ მოშუშულ ინგრედიენტებს და ამ მასით ამოავსეთ სოკოს ქუდები. ფარშირებული სოკოები მოათავსეთ საცხობ ტაფაზე, ზემოდან მოაყარეთ გახეხილი ყველი და დაახლოებით 25 წუთით შედგით ღუმელში.