„ბოლოკუნა“ გია ჯაჯანიძისგან
საჭირო ინგრედიენტები: ნახევარი კილოგრამი ბოლოკი, თითო კონა ქინძი, ოხრახუში, კამა და მწვანე ხახვი. ზეთი – შესაწვავად, მარილი – გემოვნებით.
მომზადების წესი: ბოლოკი გაარჩიეთ და კარგად გარეცხეთ. დაჭერით მრგვალ და თხელ ნაჭრებად. შეწვით ზეთში ორივე მხრიდან და მოათავსეთ სასალათეში ფენა-ფენა, ფენებს შორის კი მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი და ერთმანეთში არეული მწვანილი და მწვანე ხახვი. ასევე ფენა-ფენად მოაყარეთ მარილი, მაგრამ, არ გარისკოთ და ზედმეტი არ მოგივიდეთ, დაიცავით ზომიერება. კერძი შეგიძლიათ დაასრულოთ ორნაირად: პირველ შემთხვევაში ბოლოს მოასხით 1 ცალი ლიმონის წვენი; მეორე შემთხვევაში, შეგიძლიათ, საერთოდ არაფერი მოასხათ და ისე მიირთვათ.