სოკო „განსაკუთრებული“
საჭირო ინგრედიენტები: 2 სადილის კოვზი ტომატ-პასტა, 50 გრამი ფქვილი, 1 თავი ხახვი, 250 გრამი კომბოსტო, 300 გრამი ახალი ქამა სოკო, 2 სადილის კოვზი წვრილად დაჭრილი ნიახური, დაფნის ფოთოლი, მარილი, შავი პილპილი.
მომზადების წესი: სოკო დაჭერით თხელ ფირფიტებად, კომბოსტო ძალიან წვრილად დაკეპეთ. სოკო ჩაშუშეთ ძალიან ცოტა წყალში, დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში. ნიახური ძალიან წვრილად დაჭერით და კომბოსტოსთან ერთად ჩაუმატეთ სოკოს.
ტომატ-პასტა და ხახვი შუშეთ დაბალ ცეცხლზე, დაუმატეთ ფქვილი, მოასხით სოკოს და დატოვეთ ძალიან დაბალ ცეცხლზე 15 წუთის განმავლობაში. სულ ბოლოს დაუმატეთ მარილი, შავი პილპილი და დაფნის ფოთოლი, წამოადუღეთ და გადმოდგით. ძალიან გემრიელია, ნოყიერი და სასარგებლოც.