კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
ნოემბერი 2020 (103)
ოქტომბერი 2020 (209)
სექტემბერი 2020 (204)
აგვისტო 2020 (249)
ივლისი 2020 (204)
ივნისი 2020 (249)

„ფუ­ნ­ჩ­ო­ზა“ სო­კ­ო­თი და ბო­ს­ტ­ნ­ე­უ­ლ­ით

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 100 გრა­მი ბრი­ნ­ჯ­ის მა­კ­ა­რ­ო­ნი – „ლა­ფ­შა“, იგ­ი­ვე „ფუ­ნ­ჩ­ო­ზა”, 200 გრა­მი სო­კო, 2 თა­ვი ხა­ხ­ვი, 1 ცა­ლი სტა­ფ­ი­ლო, 100 გრა­მი ბო­ლ­ო­კი, 3 კბი­ლი ნი­ო­რი, 2 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი სო­ი­ის სო­უ­სი, 1 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი 3-პრო­ც­ე­ნ­ტ­ი­ა­ნი ძმა­რი, 1 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი შა­ქ­ა­რი, 70 გრა­მი ზე­თი, 1 კო­ნა ქი­ნ­ძი, წი­თ­ე­ლი, ცხა­რე წი­წ­ა­კა, მა­რ­ი­ლი – გე­მ­ო­ვ­ნ­ე­ბ­ით.

 

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: ფუ­ნ­ჩ­ო­ზა 2 წუ­თ­ი ადუღეთ, შემდეგ და­წ­უ­რ­ეთ, გა­დაა­ვ­ლ­ეთ მდუ­ღ­ა­რე და ისევ დაწურეთ. მთელ-მთე­ლი სო­კო ხა­რ­შ­ეთ 10 წუთის განმავლობაში. ხა­ხ­ვი და­ჭ­ე­რ­ით ნა­ხ­ე­ვ­ა­რ­რ­გ­ო­ლ­ე­ბ­ად, ბო­ლ­ო­კი და სტა­ფ­ი­ლო – ძა­ლ­ი­ან წვრილ ჩხი­რ­ე­ბ­ად, სო­კო – ფი­რ­ფ­ი­ტ­ე­ბ­ად. სო­კო მო­შ­უ­შ­ეთ ზე­თ­ში, და­უ­მ­ა­ტ­ეთ ხახვი და შუ­შ­ეთ შე­წ­ი­თ­ლ­ე­ბ­ა­მ­დე. ჩა­უ­მ­ა­ტ­ეთ სტა­ფ­ი­ლო და ბო­ლ­ო­კი და ოდნავ შებრაწეთ. მო­ა­ს­ხ­ით სო­ი­ის სო­უ­სი, ძმა­რი, უყ­ა­ვ­ით დანაყილი ნიორი, მა­რ­ი­ლი, ცხარე წიწაკა, შა­ქ­ა­რი და შუ­შ­ეთ ეს ყვე­ლ­ა­ფ­ე­რი 5 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში.

მოხარშული ფუნჩოზა გადმოიღეთ ღრმა და განიერ ჭურჭელში, ზემოდან მთელ სიბრტყეზე მოათავსეთ მზა ბო­ს­ტ­ნ­ე­უ­ლი და მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ და­ჭ­რ­ი­ლი ქი­ნ­ძ­ი. მი­ი­რ­თ­ვ­ით ცხე­ლ­ი­ვე. ეს კე­რ­ძი ჩვე­უ­ლ­ე­ბ­რ­ი­ვი „ლა­ფ­შა“ მა­კ­ა­რ­ო­ნ­ი­ს­გ­ა­ნ­აც ძა­ლ­ი­ან გე­მ­რ­ი­ე­ლი გა­მ­ო­დ­ის.

скачать dle 11.3