ექსპრეს-კარტოფილი
საჭირო ინგრედიენტები: 1/2 თავი ხახვი, 1 ცალი დამწნილებული კიტრი, 5 ჩაის კოვზი სამარხვო მაიონეზი, 5 ცალი ბროკოლი, ანუ საშუალო ზომის თავი-ყვავილი, 5 ცალი კარტოფილი, 2 სადილის კოვზი დაჭრილი ნიგოზი, ზეთი, მარილი.
მომზადების წესი: კარტოფილი ძალიან კარგად გარეცხეთ კანიანად და თითოეული ჯვარედინად ჩაჭერით 8 ნაწილად. გამოაცხვეთ აირღუმელში, მაღალ ტემპერატურაზე, 8-9 წუთის განმავლობაში. მარილიან წყალში ათი წუთის განმავლობაში ხარშეთ ბროკოლი. წვრილად დაჭრილი ნიგოზი ოდნავ მოხალეთ მშრალ ტაფაზე. ხახვი ძალიან წვრილად დაჭერით და მოშუშეთ ცხელ ტაფაზე ცოტა ზეთში. შეურიეთ ნიგოზი. კიტრი დაჭერით კუბიკებად, დაუმატეთ ნიგოზს და ხახვს. მოასხით მაიონეზი და აურიეთ. გამოიღეთ ღუმელიდან კარტოფილი, მოაყარეთ ცოტა მარილი. შუაგული ამოუვსეთ ნიგვზიანი სატენით. ზემოდან კი დაადეთ ბროკოლი. მოგეწონებათ.