ბანანის კექსი
საჭირო ინგრედიენტები: ღვეზელისთვის – 150 გრამი კარაქი, 2 ცალი მწიფე, მკვრივი ბანანი, 1 ცალი ჩანგლით დასრესილი ბანანი, 200 გრამი შაქარი, 3 კვერცხი, 200 გრამი ფქვილი, 2 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი ფხვნილი, 50 გრამი დაფქული თხილი. მინანქრისთვის – 100 გრამი შაქარი, 25 მილილიტრი წყალი, 100 მილილიტრი ნაღები, 100 გრამი მწარე შოკოლადი.
მომზადების წესი: საცხობ ფორმას წაუსვით 1 ჩაის კოვზი კარაქი. ბანანი პატარა კუბიკებად დაჭერით. ტაფაზე გაადნეთ 4 ჩაის კოვზი კარაქი, დაჭრილი ბანანი შებრაწეთ 1 წუთის განმავლობაში და მისი ნახევარი მოათავსეთ ფორმაში. ფქვილი, გამაფხვიერებელი ფხვნილი და თხილი ერთმანეთში აურიეთ. დარჩენილი კარაქი გათეთრებამდე ათქვიფეთ შაქართან ერთად. სათითაოდ დაუმატეთ კვერცხი, მშრალი ინგრედიენტები, შეურიეთ დაჭყლეტილი ბანანი და ჩაასხით ფორმაში. ცომს ზემოდან დააწყვეთ დარჩენილი შემწვარი ბანანი და გამოაცხვეთ საშუალოდ გახურებულ ღუმელში. ნამცხვარი ფორმაშივე შეაგრილეთ და მერე ამოიღეთ. მინანქარი: შაქარი და წყალი აადუღეთ. ცალკე შეათბეთ ნაღები. როდესაც სითხე ოდნავ ფერს შეიცვლის და შაქარი გაიხსნება, ფრთხილად შეურიეთ ნაღებს. კარგად რომ აირევა, დაუმატეთ შოკოლადის ნატეხები და ურიეთ, სანამ ერთგვაროვან მასად იქცევა. მომზადებული მინანქარი კექსს ზემოდან მოასხით.