ქათმის გუფთა
საჭირო ინგრედიენტები: 400 გრამი ქათმის ფარში, 2 ლიტრი ქათმის ან ბოსტნეულის ბულიონი, 2 ცალი საშუალო ზომის კარტოფილი, 1 ცალი საშუალო ზომის სტაფილო, 2 ღერი ნიახური, 1 ცალი ბულგარული წიწაკა, 1 ჩაის კოვზი ხმელი რეჰანი, 1 თავი ხახვი, 1 პატარა კონა ოხრახუში, 1 პატარა კონა კამა, მარილი და პილპილი – გემოვნებით, ზეთი – შესაწვავად, ცოტა ფქვილი.
მომზადების წესი: ქათმის ფარში შეაზავეთ მარილითა და პილპილით, დაუმატეთ წვრილად დაკეპილი კამა, გააკეთეთ პატარა ბურთულები და ამოგანგლეთ ფქვილში. კარტოფილი გათალეთ, დაჭერით კუბიკებად, დაასხით წყალი და, როცა ადუღდება, ეს ბურთულები მასში სათითაოდ ჩაუშვით. პატარა ტაფაზე ზეთში ერთად მოშუშეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, სტაფილო, ბულგარული წიწაკა, ნიახური, კამა და რეჰანი და შეურიეთ წვნიანს, წამოადუღეთ და გამორთეთ. სუფრაზე მიტანისას კიდევ დაუმატეთ დაჭრილი ოხრახუში და კამა.