მოშუშული ხორცი
საჭირო ინგრედიენტები: 350 გრამი საქონლის რბილი ხორცი, 2 ცალი დამწნილებული კიტრი, 1 თავი ხახვი, 300 მილილიტრი კუბიკის ბულიონი (საქონლის ხორცის), ნახევარი ჭიქა ფქვილი, 1 სადილის კოვზი ტომატ-პასტა, 2 კბილი ნიორი, მარილი, შავი პილპილი, ზეთი.
მომზადების წესი: ხახვი წვრილად დაჭერით და მოშუშეთ 1 სადილის კოვზ ზეთში. ხახვი დაჭერით მომცრო ნაჭრებად, ნაჭრები ცოტა დაბეგვეთ და კიდევ დაჭერით (3X1 სანტიმეტრი), ისე, როგორც ბეფსტროგანოვისთვის. მოაყარეთ მარილი, პილპილი და მოხრაკეთ ცალკე, 1 სადილის კოვზ ზეთში.
მოხრაკულ ხორცს დაუმატეთ ხახვი, ბულიონი და ტომატ-პასტა, აურიეთ კარგად და შუშეთ 15 წუთი (პერიოდულად ურიეთ). კიტრი დაჭერით მომცრო კუბიკებად და ჩაუმატეთ ხორცს; ასევე, ჩაუმატეთ მარილთან ერთად დანაყილი ნიორი და ცოტა ფქვილი, გულმოდგინედ აურიეთ და შუშეთ კიდევ 15 წუთის განმავლობაში.
გარნირად ძალიან უხდება კარტოფილის პიურე.