კალმახი შამპანურში
საჭირო ინგრედიენტები: 2 ცალი კალმახი. 200 მილილიტრი თეთრი, შუშხუნა ღვინო, 60 გრამი კარაქი, 3 სადილის კოვზი ფქვილი, 70 მილილიტრი რძე, 2 ძირი მწვანე ხახვი, 1 კონა კამა, 1 ცალი კვერცხის გული, 100 მილილიტრი არაჟანი, მარილი და შავი პილპილი გემოვნებით.
მომზადების წესი: გაწმენდისა და გარეცხვის შემდეგ კალმახი აუცილებლად უნდა შეაშროთ. ღრმა ტაფა დადგით ძალიან დაბალ ცეცხლზე და გაადნეთ 1 სადილის კოვზი კარაქი. რძე დაასხით თეფშზე, უყავით მარილი და პილპილი და ჩანგლით ათქვიფეთ. თევზი დაასველეთ ამ რძეში, ამოგანგლეთ ფქვილში და შებრაწეთ კარაქში დაბალ ცეცხლზე ყველა მხრიდან, 7-8 წუთის განმავლობაში.
მოამზადეთ სოუსი: თასში გაადნეთ დარჩენილი კარაქი, ჩააყარეთ მასში ძალიან წვრილად დაჭრილი მწვანე ხახვი და შუშეთ ფერის შეცვლამდე. ნელ-ნელა ჩაასხით შუშხუნა ღვინო, არაჟანი და თან გამუდმებით ურიეთ. მერე ჩაუმატეთ გათქვეფილი კვერცხის გული და გადმოდგით ცეცხლიდან. თევზი დააწყვეთ ლანგარზე და მოასხით სოუსი.
ბოლოს მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი კამა. მიირთვით მოშუშულ ბოსტნეულთან და, რა თქმა უნდა, შამპანურთან ერთად.