ღორის ფილე მდოგვით
საჭირო ინგრედიენტები: 600 გრამი ღორის ხორცის ფილე, 4 ცალი დამწნილებული კიტრი, 1 ცალი ხახვი, 5 კბილი ნიორი, 50 გრამი ღორის სალა, 2 სადილის კოვზი მაიონეზი, 1 სადილის კოვზი მდოგვი, 200 გრამი მაგარი ყველი, მარილი, ცოტა ზეთი.
მომზადების წესი: ღორის ხორცი დაჭერით 1,5 სანტიმეტრი სისქის განიერ ნაჭრებად. ბასრი დანით, თითოეულ ნაჭერში გააკეთეთ ღრმა ჩანაჭერი – „ჯიბე“. ძალიან წვრილად დაჭერით ხახვი და კიტრი, დააქუცმაცეთ ნიორი. ყველა ინგრედიენტი ერთმანეთში აურიეთ. თუ ღორის ხორცი ძალიან მჭლეა, დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი სალა და ხორცში გაკეთებული „ჯიბეები“ ამოავსეთ ამ ნაზავით. ფარშირებული ხორცის ნაჭრები დააწყვეთ ტაფაზე, რომელზეც წინასწარ ცოტა ზეთს წაუსვამთ; ხორცის ნაჭრებს კი წაუსვით მდოგვი, მაიონეზი და მარილი და მოათავსეთ აირღუმელში 200 გრადუს ტემპერატურაზე. 20 წუთის შემდეგ გამოიღეთ, მოაყარეთ გახეხილი ყველი, ისევ 20-25 წუთით შეაბრუნეთ აირღუმელში და – მზად არის. უგემრიელესია!