ქათმის ფილე ჩილის სოუსით
საჭირო ინგრედიენტები: 3 ნაჭერი ქათმის ფილე, 1,5 სადილის კოვზი მდოგვი, 1 ცალი სტაფილო, 1 ცალი ბულგარული წიწაკა, 1 თავი ხახვი და 5 ღერი მწვანე ხახვის ფოჩი, 3-4 სადილის კოვზი ფქვილი, 1 სადილის კოვზი სახამებელი, 3-4 სადილის კოვზი ზეითუნის ზეთი, 4 სადილის კოვზი სოიის სოუსი, 1 სადილის კოვზი მომჟავო-მოტკბო ჩილის სოუსი, 1 ჩაის კოვზი მშრალი რეჰანი, 1 ჩაის კოვზი მშრალი თავშავა, მარილი და წიწაკა გემოვნებით.
მომზადების წესი: ქათმის ფილე დაჭერით, აურიეთ მდოგვი, მშრალი მწვანილები და გააჩერეთ 3 საათი. შემდეგ ამოავლეთ სახამებლისა და ფქვილის ნარევში და 10 წუთის განმავლობაში შეწვით ზეითუნის ზეთში. დაუმატეთ წიწაკა, მარილი და სოუსები. ცალკე ტაფაზე მოშუშეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, მწვანე ხახვის ფოჩები, მოგრძო ნაჭრებად დაჭრილი სტაფილო და ბულგარული წიწაკა, შემდეგ ორივე მასა შეურიეთ ერთმანეში და 3 წუთი გააჩერეთ ცეცხლზე.