ბადრიჯანი ყველით
საჭირო ინგრედიენტები: 4 ცალი მსხვილი და მოზრდილი ბადრიჯანი, 700 გრამი პომიდორი, 2 ნაჭერი მოცარელა, 50 გრამი პარმეზანი, 2 კვერცხი, ცოტა ზეითუნის ზეთი, 25 გრამი კარაქი, მარილი და წიწაკა გემოვნებით. მწვანე ისპანახის ფოთლები კი მოსართავად.
მომზადების წესი: ბადრიჯანი დაჭერით მრგვალ ნაჭრებად, დააყარეთ მარილი და 1 საათი გააჩერეთ, რომ ზედმეტი სითხე გაუვიდეს. მოამზადეთ პომიდვრის სალსა: პომიდორი დამდუღრეთ, მოაცალეთ კანი და თესლები. მოათავსეთ ქვაბში, დააყარეთ მარილი, წიწაკა და ადუღეთ 20 წუთი, თან ურიეთ. შემდეგ დააბლენდერეთ. ბადრიჯანი გარეცხეთ, შეამშრალეთ და ორივე მხრიდან შეწვით ზეთში. შესაშრობად უნდა დააწყოთ ხელსაწმენდზე. ფორმაში მოათავსეთ ცოტაოდენი პომიდვრის სალსა, შემდეგ ბადრიჯნის ფენა, შემდეგ გახეხილი პარმეზანი, ზემოდან მოცარელა, რამდენიმე კოვზი გათქვეფილი კვერცხი და სალსა. ამის შემდეგ პროცედურა გაიმეორეთ. სულ ზემოდან დაადეთ კარაქის ნაჭერი და 220 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში გამოაცხვეთ 20 წუთის განმავლობაში. ბოლოს ზემოდან გააფორმეთ ისპანახის ფოთლებით.