შემწვარი ხორცი ატრიით
საჭირო ინგრედიენტები: 600 გრამი საქონლის მჭლე ხორცი, 4 ცალი პომიდორი, 2 ცალი ხახვი, 30 გრამი ტომატ-პასტა, 30 გრამი დაკონსერვებული მწვანე ლობიო, 4-5 ღერი ნიახური, 50 გრამი ბულგარული წიწაკა, 35 გრამი მწვანე თალგამი, ცოტა ზეთი, 2 კბილი ნიორი, 3 ღერი ოხრახუში, მარილი და წიწაკა გემოვნებით. ატრიისთვის: 1 ცალი კვერცხი, ცოტა მარილი და 50 გრამი ფქვილი.
მომზადების წესი: სქელძირიან, ღრმა ტაფაზე ზეთში შეწვით დაჭრილი ხორცი, დაუმატეთ ტომატ-პასტა და შუშეთ. შემდეგ დაუმატეთ დაჭრილი ბოსტნეული. მოზილეთ ატრიის ცომი, ცოტა ხანს გააჩერეთ, გააბრტყელეთ და შემდეგ დაჭერით ზოლებად. ატრია მოხარშეთ მარილიან წყალში. მზა კერძი თეფშზე უნდა დააწყოთ შემდეგნაირად: პირველ ფენად მოათავსეთ მოხარშული ატრია, შემდეგ ხორცი და ბოსტნეული, ზემოდან კი მოასხით ატრიის ნახარში.