გამომცხვარი თევზის ფილე ანრი ჯოხაძისგან
საჭირო ინგრედიენტები: 1 კვერცხი, 100 მილილიტრი რძე, ცოტა მარილი, სოდა ძმრით, 1 კონა ოხრახუში, 2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი, ფქვილი იმდენი, რომ მივიღოთ ჩვილი ცომი – დაახლოებით 2 ჭიქა საკმარისი იქნება. ცოტა კარაქი – ზემოდან მოსასმელად. 3 ნაჭერი ნებისმიერი თევზის უფხო ფილე, პილპილი.
მომზადების წესი: ფქვილი ჩაყარეთ თასში, დააყარეთ დაჭრილი ოხრახუში და ჩაახალეთ კვერცხი. დაასხით სოდა ძმრით, რძე, მოურიეთ კარგად და ჩაუმატეთ ზეითუნის ზეთი. თუ ცომი თხელი იქნება, ცოტა ფქვილი კიდევ დაუმატეთ. მოზილეთ კარგად და გაყავით ორ-სამ გუნდად. თითოეული გააბრტყელეთ, მოათავსეთ მათზე ფქვილში, მარილსა და შავ პილპილში ამოვლებული ფილეს ნაჭრები. შეფუთეთ ლამაზად. ისე, როგორც ფოტოზეა. ჩაჩხვლიტეთ ჩანგლით და გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე 30 წუთის განმავლობაში. ზედაპირი რომ დაებრაწება, მზად არის. გამოიღეთ და მოუსვით კარაქი.