ქათამი ნაღების სოუსში
საჭირო ინგრედიენტები: 50 გრამი ბეკონი, 500 გრამი ცოცხალი ქამა სოკო, 200 გრამი 20-პროცენტიანი ცხიმიანობის მქონე ნაღები, 400 გრამი ქათმის ფილე, 3 ჩაის კოვზი ფქვილი, მარილი, პილპილი.
მომზადების წესი: ფილე და სოუსი მზადდება ცალ-ცალკე და სუფრასთან მიაქვთ ერთად. ფილე შეწვით ორივე მხრიდან ძალიან მაღალ ცეცხლზე, სანამ კარგად არ დაიბრაწება და ოქროსფერ ქერქს არ გაიკეთებს. არ დაგავიწყდეთ – წვის პროცესში მოაყარეთ ცოტა მარილი. იმისთვის, რომ ხორცი უმი არ დარჩეს ხორცი რომ დაიბრაწება, დაასხით ცოტა ცხელი წყალი. დაუკელით ცეცხლს, ტაფას დაახურეთ და ფილე ჩაშუშეთ 10 წუთის განმავლობაში, სანამ სითხე სრულად არ ამოშრება.
მოამზადეთ სოუსი: ამოარჩიეთ ყველაზე პატარა სოკოები და გაჭერით თითოეული ოთხად. მოხრაკეთ სოკო ტაფაზე, 3-5 წუთის განმავლობაში. დაუმატეთ დაჭრილი ბეკონი და შუშეთ ერთად 3 წუთის განმავლობაში. გადმოდგით ტაფა ცეცხლიდან. მოაყარეთ 3 ჩაის კოვზი ფქვილი და კარგად აურიეთ, ფქვილი მთლიან მასაზე თანაბრად გადაანაწილეთ. დადგით ტაფა ისევ ცეცხლზე, დაასხით ნელ-ნელა ცხელი, ადუღებული წყალი, იმდენი, რომ სოკო სანახევროდ დაიფაროს, ურიეთ ნელა და ინტენსიურად. როცა ფქვილი გაიხსნება, დაუმატეთ ნაღები, უყავით მარილი, ოდნავ მეტი – უფრო გემრიელი იქნება. მოაყარეთ შავი პილპილი. აურიეთ, მიიყვანეთ ადუღებამდე და გადმოდგით. ფილე მოათავსეთ ლანგარზე და მოასხით სოუსი. უგემრიელესია. გარნირად ძალიან უხდება მაკარონი და ბრინჯი.