კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
ნოემბერი 2020 (103)
ოქტომბერი 2020 (210)
სექტემბერი 2020 (204)
აგვისტო 2020 (249)
ივლისი 2020 (204)
ივნისი 2020 (249)

ღვე­ზ­ე­ლი გო­გ­რ­ით

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 350 გრა­მი ფქვი­ლი (2 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი – ში­გ­თ­ა­ვ­ს­ში, და­ნ­ა­რ­ჩ­ე­ნი – ცო­მ­ში), 200 გრა­მი კა­რ­ა­ქი (150 გრა­მი – ცო­მ­ში, და­ნ­ა­რ­ჩ­ე­ნი – ში­გ­თ­ა­ვ­ს­ში), 2 ცა­ლი კვე­რ­ც­ხი (1 ცა­ლი ცო­მ­ში, 1 ცა­ლი – ში­გ­თ­ა­ვ­ს­ში), 100 გრა­მი არ­ა­ჟ­ა­ნი (ცო­მ­ში), შაქარი (1 ჭიქა ცომში, ნახევარი – შიგთავსში), მწი­კ­ვი მა­რ­ი­ლი, 1/2 ჩა­ის კო­ვ­ზი სო­და, 1/2 ჩა­ის კო­ვ­ზი ცომის გამაფხვიერებელი, 300 გრა­მი გო­გ­რ­ის რბი­ლ­ო­ბი, 200 მი­ლ­ი­ლ­ი­ტ­რი რძე (ში­გ­თ­ა­ვ­ს­ში); 2 ცა­ლი ვა­ნ­ი­ლ­იანი ხა­ჭ­ოს „სი­რ­ო­კი“, 1 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლ­ის სახამებელი, ვა­ნ­ი­ლი, შაქრის პუდრი.

 

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: ფქვი­ლი მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ თა­ს­ში, შე­უ­რ­ი­ეთ სო­და და გამაფხვიერებელი, და­უ­მ­ა­ტ­ეთ გა­ც­ი­ე­ბ­უ­ლი და­ჭ­რ­ი­ლი კა­რ­ა­ქი ეს ყვე­ლ­ა­ფ­ე­რი კა­რ­გ­ად ას­რ­ი­ს­ეთ ხე­ლ­ით და გა­ა­ფ­ხ­ვ­ი­ე­რ­ეთ. გა­თ­ქ­ვ­ი­ფ­ეთ ცა­ლ­კე კვე­რ­ც­ხი, არაჟანი, შა­ქ­ა­რი და მა­რ­ი­ლი. ჩა­უ­მ­ა­ტ­ეთ ამ ნა­ზ­ა­ვს გა­ფ­ხ­ვ­ი­ე­რ­ე­ბ­უ­ლი ფქვი­ლ­ის მა­სა და მო­ზ­ი­ლ­ეთ ცო­მი (უნ­და იყ­ოს რბი­ლი, ნა­ზი ცო­მი და ხე­ლ­ე­ბ­ზე არ უნ­და გე­კ­რ­ო­ბ­ო­დ­ეთ). ცო­მ­ი­ს­გ­ან გა­ა­კ­ე­თ­ეთ ბუ­რ­თი, შე­ა­ხ­ვ­ი­ეთ სა­კ­ვ­ებ ცე­ლ­ო­ფ­ა­ნ­ში და მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ მა­ც­ი­ვ­ა­რ­ში ცო­ტა ხნით. გო­გ­რ­ის რბი­ლ­ო­ბი და­ჭ­ე­რ­ით კუ­ბ­ი­კ­ე­ბ­ად. და­უ­მ­ა­ტ­ეთ შა­ქ­ა­რი, და­ა­ს­ხ­ით 200 მი­ლ­ი­ლ­ი­ტ­რი მდუ­ღ­ა­რე წყალი და­დ­გ­ით ცე­ც­ხ­ლ­ზე და მი­ი­ყ­ვ­ა­ნ­ეთ ად­უ­ღ­ე­ბ­ა­მ­დე. შუ­შ­ეთ ძა­ლ­ი­ან და­ბ­ალ ცე­ც­ხ­ლ­ზე, 1 სა­ა­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში. სი­თ­ხე მთლი­ა­ნ­ად უნ­და ამ­ო­შ­რ­ეს. გო­გ­რა გა­ა­ც­ი­ვ­ეთ და გა­ა­კ­ე­თ­ეთ მი­ს­გ­ან პი­უ­რე. ჩა­უმ­ა­ტ­ეთ „სირო­კი“ და კა­რ­გ­ად ა­თ­ქ­ვ­ი­ფ­ეთ. ერ­თ­მ­ა­ნ­ე­თ­ში შე­უ­რ­ი­ეთ 1 კვე­რ­ც­ხი, რძე, შა­ქ­ა­რი, ვა­ნ­ი­ლი, ფქვი­ლი და კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლ­ის სახამებელი და კა­რ­გ­ად ა­თ­ქ­ვ­ი­ფ­ეთ. ეს მასა შე­უ­რ­ი­ეთ გო­გ­რ­ის პი­უ­რ­ეს, შე­ა­ზ­ი­ლ­ეთ ოთ­ა­ხ­ის ტე­მ­პ­ე­რ­ა­ტ­უ­რ­ა­ზე და­რ­ბ­ი­ლ­ე­ბ­უ­ლი კა­რ­ა­ქი და ისევ ძა­ლ­ი­ან კა­რ­გ­ად ათ­ქ­ვ­ი­ფ­ეთ (შიგთავსი თხევადი გამოდის). 

ცო­მი გა­ა­ბ­რ­ტ­ყ­ე­ლ­ეთ. პა­ტ­ა­რა ნა­ჭ­ე­რი მოა­ჭ­ე­რ­ით და მო­ს­ა­რ­თ­ა­ვ­ად გა­დ­ა­დ­ეთ. ცო­მი მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ ფო­რ­მ­ა­ში და ამ­ო­უ­კ­ე­ც­ეთ ნა­პ­ი­რ­ე­ბი (ფო­რ­მ­ას წი­ნ­ა­ს­წ­არ წა­უ­ს­ვ­ით კა­რ­ა­ქი) და ამ ცო­მ­ში ჩა­ა­ს­ხ­ით ში­გ­თ­ა­ვ­სი. ფო­რ­მა მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ ცხელ აი­რ­ღ­უ­მ­ე­ლ­ში (180 გრა­დ­უს ტე­მ­პ­ე­რ­ა­ტ­უ­რ­ა­ზე). 40 წუ­თ­ის შე­მ­დ­ეგ გა­მ­ო­ი­ღ­ეთ და და­რ­ჩ­ე­ნ­ი­ლი ცო­მ­ი­ს­გ­ან გაჭრილი „ფო­თ­ლ­ე­ბი“ ზე­დ­ა­პ­ი­რ­ზე მო­ა­ლ­ა­გ­ეთ. ამ ფო­თ­ლ­ე­ბს ზე­მ­ო­დ­ან გა­თ­ქ­ვ­ე­ფ­ი­ლი კვე­რ­ც­ხ­ის გუ­ლი წა­უ­ს­ვ­ით, ის­ევ მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ აი­რ­ღ­უ­მ­ე­ლ­ში და 5-6 წუ­თ­ში მზად იქ­ნ­ე­ბა. რომ გაგრილდება, მოაყარეთ შაქრის პუდრი და დაჭერით.

скачать dle 11.3