ხბოს ხორცი სოკოთი
საჭირო ინგრედიენტები: 1 კილოგრამი კარტოფილი, 600 გრამი ხბოს რბილი ხორცი (უძვლო), 250 გრამი ქამა სოკო, 2 თავი ხახვი, 1 კონა ოხრახუში, 100 მილილიტრი თეთრი მშრალი ღვინო, 1 სადილის კოვზი ზეთი, 50 გრამი კარაქი, 1 ჩაის კოვზი ლიმონის წვენი, 100 მილილიტრი ნაღები, შავი პილპილი, მარილი.
მომზადების წესი: კარტოფილი გათალეთ და მოხარშეთ მარილიან წყალში. ხბოს ხორცი დაჭერით გრძელ ნაჭრებად და მოხრაკეთ კარაქში ძლიერ ცეცხლზე, დაბრაწვამდე. დაუმატეთ დაჭრილი ქამა სოკო, ნახევარრგოლებად დაჭრილი ხახვი და ერთად შუშეთ 5 წუთის განმავლობაში დაბალ ცეცხლზე. უყავით მარილი, შავი პილპილი და მოასხით ლიმონის წვენი. დაასხით თეთრი ღვინო, მოუმატეთ ცეცხლს და მიიყვანეთ ადუღებამდე. მოასხით ნაღები, მოაყარეთ დაჭრილი ოხრახუში და ამოურიეთ.
კარტოფილი ჩანგლით დასრისეთ. თეფშებზე ულუფებად მოათავსეთ კარტოფილი და ხორცი, მოასხით გამდნარი კარაქი და ცხელივე მიირთვით.