გოგრის კერძი
საჭირო ინგრედიენტები: ერთი ცალი გოგრა, 3 ნაჭერი ქათმის ფილე, 100 მილილიტრი ნაღები, 60 გრამი რბილი ყველი, თითო პატარა ქილა სიმინდი და მწვანე ბარდა, თითო ცალი ბულგარული წიწაკა, სტაფილო და ხახვი, 3 კბილი ნიორი, 100 მილილიტრი თეთრი, მშრალი ღვინო, 3 სადილის კოვზი ზეითუნის ზეთი. ცოტა პიტნა, მარილი, შავი პილპილი.
მომზადების წესი: გოგრას გადააჭერით თავი. ამოაცალეთ შიგთავსი (კურკები) და შიგ ჩაყარეთ ცოტა მარილი და პილპილი, წაუსვით ზეთი. მოათავსეთ ცხელ აირღუმელში და 180 გრადუსზე გააჩერეთ 10 წუთის განმავლობაში. ხახვი, სტაფილო, ნიორი დაჭერით ძალიან წვრილ კუბიკებად. მოშუშეთ ზეთში კარგად. შეურიეთ პიტნა. ფილე დაჭერით მომცრო კუბიკებად. ჩაუმატეთ ჩაშუშულ ხახვს და სტაფილოს. ისევ შუშეთ და როცა ხორცი შეწითლდება, დაასხით თეთრი ღვინო. აცადეთ, ღვინო ბოლომდე ამოშრეს და ჩაუმატეთ ნაღები. მოურიეთ, მიიყვანეთ ადუღებამდე. უყავით მარილი და ცოტა პილპილი. ჩაუმატეთ სიმინდი და ბარდა. ჩაშუშეთ კიდევ ხუთი წუთი. როცა ჩაშუშული ბოსტნეული მზად იქნება, გამოიღეთ გოგრა და მიღებული მასით ამოავსეთ. ზემოდან მოაყარეთ დაფხვნილი ყველი. დაახურეთ გოგრას თავზე „ქუდი“, რომელიც მოაჭერით. ისევ მოათავსეთ აირღუმელში 180 გრადუსზე, 30 წუთის განმავლობაში. სასურველია, გოგრა ტაფაზე იდოს და ისე მოათავსოთ აირღუმელში. მზა გოგრა გაჭერით შუაში და მიირთვით.