კექსები ალუბლით
საჭირო ინგრედიენტები: 150 გრამი ერბო, 4 სადილის კოვზი ნაღები, 200 გრამი შაქარი, 2 კვერცხი, 1 სადილის კოვზი თაფლი, 1 ფორთოხლის ცედრა და წვენი, 1/4 ჩაის კოვზი ერთად არეული დაფქული მიხაკი, დარიჩინი და ჯანჯაფილი, 0,5 ჩაის კოვზი სოდა, 250 გრამი ფქვილი, 1 სადილის კოვზი კარტოფილის სახამებელი, თეთრი მინანქარი, ალუბლის მურაბა და ალუბლის ფოთლები კი – მოსართავად.
მომზადების წესი: ერბო და შაქარი გათქვიფეთ, დაუმატეთ კვერცხი, ნაღები, ფორთოხლის ცედრა და სანელებლები. ფორთოხლის წვენში გახსენით სოდა და დაუმატეთ ცომს. სახამებელი და ფქვილი ერთად გაცერით და შეათქვიფეთ მომზადებულ მასას. ცომი უნდა გამოვიდეს სქელი, არაჟნის კონსისტენციის. პატარა ფორმებში ჩააფინეთ ცხიმწასმული ქაღალდის ნაჭრები და 2/3-მდე ჩადეთ შიგ ცომი. ნამცხვარი აცხვეთ დაახლოებით 30 წუთის განმავლობაში საშუალო ტემპერატურაზე. როდესაც შეგრილდება, ამოიღეთ ფორმიდან და მორთეთ თეთრი მინანქრით, ალუბლითა და ფოთლებით.