ქათამი ანანასითა და ცხარე სოუსით მაკა შალიკაშვილისგან
საჭირო ინგრედიენტები: ამ კერძის მოსამზადებლად მაქსიმუმ 40 წუთი დაგჭირდებათ. 0,5 კილოგრამი ქათმის ფილე (მკერდის ნაჭრები), 1 ცალი ბულგარული წიწაკა, 2-3 ცალი პომიდორი, 250 გრამი დაკონსერვებული ანანასი, 0,5 ჩაის კოვზი გახეხილი კოჭა, ცოტა ცხარე წიწაკა (წითელი), 1 სადილის კოვზი სახამებელი, 1 სადილის კოვზი ფქვილი, 2 სადილის კოვზი ტომატ-პასტა, 1 სადილის კოვზი ვაშლის ძმარი, ამდენივე სოიის სოუსი, ცოტა ზეთი, ნიორი, მარილი.
მომზადების წესი: ქათმის ფილე დაჭერით საშუალო ზომის კუბიკებად, მოათავსეთ ღრმა თეფშზე და მოასხით სოიის სოუსი (იმდენი, რომ ხორცი სანახევროდ დაიფაროს). გააჩერეთ 20-30 წუთი, შემდეგ კი მოაყარეთ სახამებელი და ფქვილი და კარგად აურიეთ ხელით. ღრმა ტაფაში გააცხელეთ ზეთი, ჩაყარეთ მასში ქათმის ნაჭრები, კარგად დაბრაწეთ მაღალ ცეცხლზე და გადმოიღეთ ქაღალდის ხელსახოცზე (ზედმეტი ცხიმი რომ შეიშროს). ნიორი დააქუცმაცეთ, ბულგარული წიწაკა და კანგაცლილი პომიდორი კი მსხვილად დაჭერით. ტაფაზე დაასხით ცოტა ზეთი (სასურველია ზეითუნის) და მოშუშეთ ნიორი, დაუმატეთ ცხარე წიწაკა და კოჭა, შემდეგ – ბულგალური წიწაკა და მოშუშეთ, თან ურიეთ. 3-5 წუთის შემდეგ დაუმატეთ პომიდორი და კიდევ 5 წუთის განმავლობაში შუშეთ. დაასხით ძმარი, ტომატ-პასტა და მოაყარეთ ანანასი. დაასხით 1 ჭიქა ანანასის წვენი, ცოტა წყალი და შუშეთ 5-7 წუთი. ბოლოს დაუმატეთ ხორცი და ფრთხილად ამოურიეთ. უყავით ცოტა მარილი და ცოტა სოიის სოუსი. დაუკელით ცეცხლს და ტაფას თავსახური დააფარეთ. 7-10 წუთის შემდეგ უგემრიელესი კერძი მზად იქნება. მიირთვით მოხარშულ ბრინჯთან ერთად.