კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
ნოემბერი 2020 (103)
ოქტომბერი 2020 (209)
სექტემბერი 2020 (204)
აგვისტო 2020 (249)
ივლისი 2020 (204)
ივნისი 2020 (249)

ქა­თ­ა­მი ან­ა­ნ­ა­ს­ითა და ცხა­რე სო­უ­ს­ით მაკა შალიკაშვილისგან

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: ამ კე­რ­ძ­ის მო­ს­ა­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ლ­ად მა­ქ­ს­ი­მ­უმ 40 წუ­თი და­გ­ჭ­ი­რ­დ­ე­ბ­ათ. 0,5 კი­ლ­ო­გ­რ­ა­მი ქა­თ­მ­ის ფი­ლე (მკე­რ­დ­ის ნა­ჭ­რ­ე­ბი), 1 ცა­ლი ბუ­ლ­გ­ა­რ­უ­ლი წი­წ­ა­კა, 2-3 ცა­ლი პო­მ­ი­დ­ო­რი, 250 გრა­მი და­კ­ო­ნ­ს­ე­რ­ვ­ე­ბ­უ­ლი ან­ა­ნ­ა­სი, 0,5 ჩა­ის კო­ვ­ზი გახეხილი კოჭა, ცო­ტა ცხა­რე წი­წ­ა­კა (წი­თ­ე­ლი), 1 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი სახამებელი, 1 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ფქვი­ლი, 2 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ტო­მ­ატ-პა­ს­ტა, 1 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ვა­შ­ლ­ის ძმა­რი, ამ­დ­ე­ნ­ი­ვე სო­ი­ის სო­უ­სი, ცოტა ზე­თი, ნიორი, მარილი.

 

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: ქა­თ­მ­ის ფი­ლე და­ჭ­ე­რ­ით სა­შ­უ­ა­ლო ზო­მ­ის კუ­ბ­ი­კ­ე­ბ­ად, მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ ღრმა თე­ფ­შ­ზე და მო­ა­ს­ხ­ით სო­ი­ის სო­უ­სი (იმ­დ­ე­ნი, რომ ხო­რ­ცი სა­ნ­ა­ხ­ე­ვ­რ­ოდ და­ი­ფ­ა­რ­ოს). გა­ა­ჩ­ე­რ­ეთ 20-30 წუ­თი, შე­მ­დ­ეგ კი მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ სა­ხ­ა­მ­ე­ბ­ე­ლი და ფქვი­ლი და კა­რ­გ­ად აუ­რ­ი­ეთ ხე­ლ­ით. ღრმა ტა­ფ­ა­ში გა­ა­ც­ხ­ე­ლ­ეთ ზე­თი, ჩა­ყ­ა­რ­ეთ მა­ს­ში ქა­თ­მ­ის ნა­ჭ­რ­ე­ბი, კა­რ­გ­ად და­ბ­რ­ა­წ­ეთ მა­ღ­ალ ცე­ც­ხ­ლ­ზე და გა­დ­მ­ო­ი­ღ­ეთ ქა­ღ­ა­ლ­დ­ის ხე­ლ­ს­ა­ხ­ო­ც­ზე (ზე­დ­მ­ე­ტი ცხი­მი რომ შე­ი­შ­რ­ოს). ნი­ო­რი და­ა­ქ­უ­ც­მ­ა­ც­ეთ, ბუ­ლ­გ­ა­რ­უ­ლი წი­წ­ა­კა და კანგაცლილი პო­მ­ი­დ­ო­რი კი მსხვი­ლ­ად და­ჭ­ე­რ­ით. ტა­ფ­ა­ზე და­ა­ს­ხ­ით ცო­ტა ზე­თი (სა­ს­უ­რ­ვ­ე­ლ­ია ზე­ი­თ­უ­ნ­ის) და მო­შ­უ­შ­ეთ ნი­ო­რი, და­უ­მ­ა­ტ­ეთ ცხა­რე წი­წ­ა­კა და კოჭა, შე­მ­დ­ეგ – ბუ­ლ­გ­ა­ლ­უ­რი წი­წ­ა­კა და მო­შ­უ­შ­ეთ, თან უ­რ­ი­ეთ. 3-5 წუ­თ­ის შე­მ­დ­ეგ და­უ­მ­ა­ტ­ეთ პო­მ­ი­დ­ო­რი და კი­დ­ევ 5 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში შუ­შ­ეთ. და­ა­ს­ხ­ით ძმა­რი, ტო­მ­ატ-პა­ს­ტა და მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ ან­ა­ნ­ა­სი. და­ა­ს­ხ­ით 1 ჭი­ქა ან­ა­ნ­ა­ს­ის წვე­ნი, ცოტა წყა­ლი და შუ­შ­ეთ 5-7 წუ­თი. ბო­ლ­ოს და­უ­მ­ა­ტ­ეთ ხო­რ­ცი და ფრთხი­ლ­ად ამოუ­რ­ი­ეთ. უყ­ა­ვ­ით ცო­ტა მა­რ­ი­ლი და ცო­ტა სო­ი­ის სო­უ­სი. და­უ­კ­ე­ლ­ით ცეცხლს და ტა­ფ­ას თა­ვ­ს­ა­ხ­უ­რი და­ა­ფ­ა­რ­ეთ. 7-10 წუ­თ­ის შე­მ­დ­ეგ უგ­ე­მ­რ­ი­ე­ლ­ე­სი კე­რ­ძი მზად იქ­ნ­ე­ბა. მი­ი­რ­თ­ვ­ით მო­ხ­ა­რ­შ­ულ ბრი­ნ­ჯ­თ­ან ერ­თ­ად.

скачать dle 11.3