კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
ნოემბერი 2020 (103)
ოქტომბერი 2020 (210)
სექტემბერი 2020 (204)
აგვისტო 2020 (249)
ივლისი 2020 (204)
ივნისი 2020 (249)

ფარში კომბოსტოთი

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 500 გრა­მი ხო­რ­ც­ის ფა­რ­ში (საქონლის, ღო­რ­ის ან შე­რ­ე­უ­ლი), 700 გრა­მი კო­მ­ბ­ო­ს­ტო, 2 თავი ხა­ხ­ვი, 100 გრა­მი ბე­კ­ო­ნი, 1 სა­დ­ი­ლი კო­ვ­ზი ტო­მ­ატ-პა­ს­ტა, 2-3 ჩა­ის კო­ვ­ზი მდო­გ­ვი, 1 ჩა­ის კო­ვ­ზი მა­რ­ი­ლი, შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი, უც­ხო სუ­ნ­ე­ლი, როზმარინი, 3 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ზე­თი, 1 ცა­ლი კვე­რ­ც­ხი, სუნელები – გემოვნებით, კარტოფილი – გარნირად.

 

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: ზე­თ­ში მო­შ­უ­შ­ეთ წვრი­ლ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი 1 თა­ვი ხა­ხ­ვი, და­უ­მ­ა­ტ­ეთ ჩხი­რ­ე­ბ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი კო­მ­ბ­ო­ს­ტო და და­ბ­ალ ცე­ც­ხ­ლ­ზე ერ­თ­ად კა­რ­გ­ად ჩა­შ­უ­შ­ეთ თა­ვ­დ­ა­ხ­უ­რ­ულ ტა­ფ­ა­ში, 10-12 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში. კო­მ­ბ­ო­ს­ტ­ოს, სუ­რ­ვ­ი­ლ­ი­ს­ა­მ­ე­ბრ, და­უ­მ­ა­ტ­ეთ უც­ხო ან ნებისმიერი სხვა სუ­ნ­ე­ლი. ცა­ლ­კე შეაზავეთ ფა­რ­ში: შე­უ­რ­ი­ეთ წვრილად დაჭრილი ცო­ც­ხ­ა­ლი ხა­ხ­ვი, ტო­მ­ატ-პა­ს­ტა მდო­გ­ვი, მა­რ­ი­ლი, პი­ლ­პ­ი­ლი, კვე­რ­ც­ხი და კა­რ­გ­ად ამოუ­რ­ი­ეთ. გა­ა­ც­ხ­ე­ლ­ეთ აი­რ­ღ­უ­მ­ე­ლი. გა­მ­ო­ს­ა­ც­ხ­ო­ბ ფო­რ­მას წა­უ­ს­ვ­ით ზე­თი და მა­ს­ზე ფე­ნა-ფე­ნა მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ: ფა­რ­ში – კო­მ­ბ­ო­ს­ტო – ფა­რ­ში – კო­მ­ბ­ო­ს­ტო და ზე­მ­ო­დ­ა­ნ­აც ფა­რ­ში (ფა­რ­შ­ის მე­ს­ა­მე ფე­ნა შე­დ­ა­რ­ე­ბ­ით თხე­ლი უნ­და იყ­ოს). ფო­რ­მ­ას გა­დ­ა­ა­ფ­ა­რ­ეთ ფო­ლ­გა და ა­ც­ხ­ვ­ეთ 200 გრა­დ­უს ტე­მ­პ­ე­რ­ა­ტ­უ­რ­ა­ზე 35 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში. გა­რ­ნ­ი­რ­ად მო­უ­მ­ზ­ა­დ­ეთ კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლი: გათლილი კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლი და­ჭ­ე­რ­ით მსხვი­ლ­ად, ჩა­ა­წ­ყ­ვ­ეთ გა­მ­ო­ს­ა­ც­ხ­ობ ფო­რ­მ­ა­ში. მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ მა­რ­ი­ლი, და­ნ­ა­მ­ეთ ზე­თ­ით, მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ მშრა­ლი რო­ზ­მ­ა­რ­ი­ნი და  გა­მ­ო­ა­ც­ხ­ვ­ეთ აი­რ­ღ­უ­მ­ე­ლ­ში მა­ღ­ალ ტე­მ­პ­ე­რ­ა­ტ­უ­რ­ა­ზე. ცა­ლ­კე, მშრალ ტა­ფ­ა­ზე და­ბ­რ­ა­წ­ეთ ბე­კ­ო­ნი. გა­მ­ო­ი­ღ­ეთ ფა­რ­ში ღუ­მ­ლ­ი­დ­ან, მო­ხ­ს­ე­ნ­ით ფო­ლ­გა, მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ ზე­მ­ო­დ­ან ბე­კ­ო­ნი და ის­ევ შე­ა­ბ­რ­უ­ნ­ეთ აი­რ­ღ­უ­მ­ე­ლ­ში 20-25 წუ­თ­ით. მი­ი­­რთ­ვ­ით კე­რ­ძი რო­ზ­მ­ა­რ­ი­ნ­ი­ან კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლ­თ­ან ერ­თ­ად. უგ­ე­მ­რ­ი­ე­ლ­ე­ს­ია და, თან, პი­კ­ა­ნ­ტ­უ­რი.

скачать dle 11.3