ქათამი პიკანტურად
საჭირო ინგრედიენტები: 1 ცალი მთლიანი ქათამი, 2-3 სადილის კოვზი თხელი თაფლი, 1 სადილის კოვზი მდოგვი, ნახევარი ფორთოხალი, 5 კბილი ნიორი, 50 გრამი ლიქიორი (სასურველია „ამარეტო“), 0,5 ჩაის კოვზი შავი პილპილი, 0,5 ჩაის კოვზი დაფქული წითელი წიწაკა.
მომზადების წესი: წინასწარ მოამზადეთ სოუსი ქათმის მარინადისთვის: თაფლს შეურიეთ მდოგვი, დაუმატეთ ლიქიორი, შავი პილპილი, დანაყილი ნიორი, ნახევარი ფორთოხლის წვენი, წითელი ცხარე წიწაკა და კარგად ამოურიეთ. ქათამი დაჭერით ულუფებად, მოასხით ამ მარინადის ნაწილი და გააჩერეთ 1-2 საათის განმავლობაში. შემდეგ ამოიღეთ მარინადიდან, დააწყვეთ ტაფაზე, მოასხით დარჩენილი მარინადი და მოათავსეთ აირღუმელში 200-210 გრადუს ტემპერატურაზე 40-50 წუთის განმავლობაში. მზა კერძი მორთეთ ცოცხალი მწვანილით.