ღორის ხორცი შავი ქლიავით ნოდარ მელაძისგან
საჭირო ინგრედიენტები: 800 გრამი ღორის რბილი, უძვლო ხორცი, 1 მოზრდილი თავი ხახვი, 1 ცალი დიდი ზომის სტაფილო, 1 ცალი ბულგარული წიწაკა, 200 გრამი შავი ქლიავი (უკურკო), 2 სადილის კოვზი სოიის სოუსი, 3 ჭიქა წყალი, მარილი, 2 კოვზი ზეთი.
მომზადების წესი: ღორის ხორცი დაჭერით ნაჭრებად. შავი ქლიავი შუაზე გაჭერით, ხახვი და ბულგარული წიწაკა დაჭერით წვრილ ჩხირებად. სტაფილო გახეხეთ. თასში შეურიეთ ერთმანეთს წყალი, სოიის სოუსი, მარილი, შეგიძლიათ დაუმატოთ ცოტა უცხო სუნელი. აურიეთ კარგად. ქვაბში ჯერ ჩაასხით ზეთი და მოათავსეთ პროდუქტი შემდეგი თანმიმდევრობით. ჩააწყვეთ ხორცის ნაჭრები, ხახვი, სტაფილო, ბულგარული წიწაკა, შავი ქლიავი. ბოლოს მოასხით წყლიანი სოუსი. შუშეთ დაბალ ცეცხლზე 1,5 საათის განმავლობაში. შეგიძლიათ, ეს კერძი აირღუმელშიც მოათავსოთ. ხორცი გამოდის უგემრიელესი. წვნიანი კი ნაზი გემოსია.