სტაფილოსა და ფორთოხლის წვნიანი
საჭირო ინგრედიენტები: 1კილოგრამი გოგრა, 3 ცალი წითელი ხახვი, 5 სადილის კოვზი სოიის სოუსი, 2 სადილის კოვზი თაფლი, 4 სადილის კოვზი ზეთი, 60 გრამი ბეკონი, 2 სადილის კოვზი წყალი, 4 სადილის კოვზი წითელი ღვინის ძმარი, 50 გრამი ზეთისხილი, მარილი და პილპილი – გემოვნებით.
მომზადების წესი: გოგრა გაჭერით, მოაშორეთ თესლი, ამოაჭერით რბილობი და დაჭერით საშუალო ზომის მოგრძო ნაჭრებად. 1 თავი ხახვი წვრილად დაჭერით, შეურიეთ თაფლი, სოიის სოუსი, 2 სადილის კოვზი ზეთი, მარილი და პილპილი. მარინადი დაასხით დაჭრილ გოგრას, მოათავსეთ თუნუქის ფურცელზე და დაახლოებით 30 წუთის განმავლობაში 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში აცხვეთ. დაჭერით დანარჩენი 2 თავი ხახვი. გამომცხვარი გოგრა გააგრილეთ. ტაფაზე გააცხელეთ ზეთი, დაყარეთ დაჭრილი ბეკონი და შებრაწეთ. ბეკონი ამოიღეთ და ამავე ცხიმში მოშუშეთ დაჭრილი ხახვი, დაასხით 6 სადილის კოვზი ცხელი წყალი და ძმარი, ამოურიეთ და დაუმატეთ ცოტა მარილი. ყველა ინგრედიენტი კარგად აურიეთ და ისე მიირთვით.