კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
აგვისტო 2020 (148)
ივლისი 2020 (204)
ივნისი 2020 (249)
მაისი 2020 (201)
აპრილი 2020 (194)
მარტი 2020 (197)

სტა­ფი­ლოსა და ფორ­თოხ­ლის წვნი­ა­ნი

სა­ჭი­რო ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბი: 1კი­ლოგ­რა­მი გოგ­რა, 3 ცა­ლი წი­თე­ლი ხახ­ვი, 5 სა­დი­ლის კოვ­ზი სო­ი­ის სო­უ­სი, 2 სა­დი­ლის კოვ­ზი თაფ­ლი, 4 სა­დი­ლის კოვ­ზი ზე­თი, 60 გრა­მი ბე­კო­ნი, 2 სადილის კოვზი წყალი, 4 სა­დი­ლის კოვ­ზი წი­თე­ლი ღვი­ნის ძმა­რი, 50 გრა­მი ზე­თის­ხი­ლი, მა­რი­ლი და პილპილი – გე­მოვ­ნე­ბით.

 

მომ­ზა­დე­ბის წე­სი: გოგ­რა გა­ჭე­რით, მოაშორეთ თეს­ლი, ამოაჭერით რბილობი და და­ჭე­რით სა­შუ­ა­ლო ზო­მის მოგ­რძო ნაჭ­რე­ბად. 1 თა­ვი ხახ­ვი წვრი­ლად და­ჭე­რით, შეუ­რი­ეთ თაფ­ლი, სო­ი­ის სო­უ­სი, 2 სა­დი­ლის კოვ­ზი ზე­თი, მა­რი­ლი და პილ­პი­ლი. მა­რი­ნა­დი და­ას­ხით დაჭ­რილ გოგ­რას, მო­ა­თავ­სეთ თუ­ნუ­ქის ფურ­ცელ­ზე და და­ახ­ლო­ე­ბით 30 წუ­თის გან­მავ­ლო­ბა­ში 200 გრა­დუს­ზე გა­ხუ­რე­ბულ ღუ­მელ­ში აც­ხვეთ. და­ჭე­რით და­ნარ­ჩე­ნი 2 თავი ხახ­ვი. გა­მომ­ცხვა­რი გოგ­რა გა­აგ­რი­ლეთ. ტა­ფა­ზე გა­აც­ხე­ლეთ ზე­თი, და­ყა­რეთ დაჭ­რი­ლი ბე­კო­ნი და შებ­რა­წეთ. ბე­კო­ნი ამო­ი­ღეთ და ამა­ვე ცხიმ­ში მო­შუ­შეთ დაჭ­რი­ლი ხახ­ვი, და­ას­ხით 6 სა­დი­ლის კოვ­ზი ცხე­ლი წყა­ლი და ძმა­რი, ამო­უ­რი­ეთ და და­უ­მა­ტეთ ცო­ტა მა­რი­ლი. ყვე­ლა ინ­გრე­დი­ენ­ტი კარ­გად აუ­რი­ეთ და ისე მი­ირ­თვით.

скачать dle 11.3